Ca eu si Tarantino nu suntem cei mai buni prieteni, asta pun in carca apetitului lui pentru scene sangeroase si mega-violente. Insa dincolo de masacrarea care-l face pe regizor sa jubileze, sunt suparata rau pe el ca nu face si el diferenta intre personajele sale mutilate. Pai bine, mai Tarantino, nu poti sa te rezumi si tu la barbati? Hai si-o domnita, din cand in cand. Hai si-un copil, daca e musai. Dar poti sa te opresti la animale? Poti?!

In alta ordine de idei, de cand ma stiu sunt topita dupa blanoase, cele mai fragede amintiri sunt de cand alergam prin parc sa mangai toti cainii vagabonzi, sub privirile epuizate ale mamei. Nu-s ipocrita, recunosc ca n-as reusi niciodata sa devin vegetariana, insa cred cu tarie ca ar trebui sa gasim cai de a salva fauna inainte sa fie prea tarziu. Un studiu arata ca 2 treimi din populatiile de animale salbatice vor disparea pana in 2020 si, supriza, vina ne apartine.

Ziua Mondiala a animalelor la Viasat Nature

Azi e o zi buna de atras atentia asupra acestei cauze, pentru miercuri, 4 octombrie, este Ziua Mondiala a Animalelor. Si ce si-ar dori un animal de ziua lui? Cred ca, in primul rand, libertate, apoi niste afectiune de la mama sa (fioroasa) si probabil niste papica, pentru care sa nu fie nevoit sa-si riste viata in fata altor pradatori, incluzand oamenii.

In sprijinul misiunii Zilei Mondiale a Animalelor – aceea de a atrage atentia asupra statutului animalelor si de a le imbunatati standardele de viata in intreaga lume – Viasat Nature, postul de televiziune care prezinta emisiuni despre cele mai uimitoare locuri si creaturi ale lumii noastre, marcheazăa evenimentul cu un maraton de emisiuni dedicate, printre care: Pui de panda, Gorila de munte, Tigrii din casa, Cum a fost salvata Sirga si Orasul ursilor polari.

Programul special pentru ziua mondiala a animalelor al Viasat Nature isi propune sa atraga atentia asupra lumii in care traim, atat de fragila si amenintata, sarbatorind, in acelasi timp, diversitatea speciilor de animale de pe planeta. Astfel, telespectatorii vor putea urmari toata ziua o serie de emisiuni emotionante si bogate in informatii, incepând cu ora 6 dimineata. Pentru cei care rateaza maratonul, acesta va fi repetat duminica, 8 octombrie.

Programul include: Pui de panda, un documentar care urmărește activitatea a trei centre remarcabile dedicate ursilor panda din China, prezentând viata celor mai draguti pui de panda. Gorila de munte, care ne arata imagini intime din viata ultimelor populatii salbatice, in fortareata lor montana: Parcul National Virunga din Rwanda si padurea virgina Bwindi din Uganda. Orasul ursilor polari, unde Ursul intalneste Omul, intr-o serie ce urmareste migratia a 1000 ursi polari prin micul oras nordic Churchill, Manitoba, cu o populatie de doar 900 de oameni si Tigrii din casa, povestea lui Spot si a lui Stripe, doi pui de tigru adorabili, care intr-o buna zi vor face parte dintr-un program de reproducere pentru salvarea speciei.

In alta ordine de idei, poti include de ziua mondiala a animalelor o fapta buna, o donatie catre WWF, o mangaiere oferita vreunui catelandru vagabond sau chiar o semnatura pentru o cauza similara celor enumerate mai sus. La multi ani, blanosiilor, sa ne traiti mai mai mult decat ne arata cercetarile…

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.