Ca orice moment frumos, tre’ sa mai si treaca. La Webstock ma refer, nu te ingramadi sa ma infoliezi intr-un scenariu lacrimogen. Si cum Webstock fuse si se duse, tre’ sa povestesc ce mi-a placut mie mai tare si mai tare, la Webstock 2016. Sau mai bine spus, cine. Hai, ca nu-i greu.

Webstock 2016

Decat sa povestesc cate-un pic din fiecare moment pe care l-am petrecut la Webstock 2016, mai bine il prezint pe Godina. Marian Godina. El cand vrea sa fluiere, fluiera, chiar si atunci cand e pe scena („Eu nu sunt speaker, sunt politist. Sa nu va mire daca bag microfonul in gura, sunt obisnuit cu fluierul.”).

Politistul Godina a fost prezent in panelul de persoane inspirationale, alaturi de admirabila Paula Herlo si curajosul Howard Dell (pune mana si cauta-i mai sarguincios, ca sa intelegi epitetele ce-i acompaniaza). A dat-o din gluma-n gluma iar la final, a defilat stangace, alaturi de prietena lui, incercand sa iasa din sala si din prim-planul tuturor telefoanelor atintite spre ei.

Marian Godina ne-a povestit despre cum s-a transformat perceptia celor din jur de cand a devenit influencer si cum se intelege el cu noul lui statut. Ne-a marturisit ca el, unul, nu s-a schimbat deloc si, ca atare, a facut un mic experiment: a dat share la un status de acum multi ani, de cand nu-l stia nimenea, in care critica oamenii care nu stiu sa scrie corect. Daca acum cativa ani, statusul de pe Facebook n-a captat nicio remarca nasoala, acum l-a umplut de dulce, pentru ca oamenii l-au catalogat drept arogant, acum ca e el celebru si incepe sa judece si sa se creada superior. N-ai cum sa-l acuzi ca l-a apucat brusc interesul pentru limba romana pentru ca profesoara lui l-a influentat, profesoara care primea scrisori de amor si le trimitea inapoi corectate cu rosu. Oricum, rade, ai lui sunt mai mult cu Facebook-ul decat este el, ca de cand i-a invatat pe parinti sa navigheze acolo, zbarnaie reteaua sociala toata ziua, la ei.

Cand a fost intrebat cum e sa fii scriitor, politistul Godina ne-a spus ca el nu e asa ceva, ci autor de carti. Si, repede-repede, a profitat de moment si ne-a mai servit o nefacuta: cica pe 14 februarie, a scris pe Facebook ca i-a amortit mana dreapta. Abia ceva timp dupa postare, si-a dat seama ca trebuie sa completeze: de la autografe.

Intregul sau discurs a fost modest, plin de glume si de veselie, chiar ma intrebam cat e de vesel cand da si amenzi. Asa ca am iesit pe hol si am primit una de la Marian Godina cel cartonat!

Alte subiecte tari

Sa nu crezi ca un singur om a facut legea la Webstock, ci au mai fost si altii care au vorbit frumos. Si-apoi, ce e Webstock fara traditionala poza de la standul HP, alaturi de Simona Mocanu?

Dintre toti cei care au pasit pe scena, cel mai mult ma bucur pentru Geanina, owner-ul JamilaCuisine, care a castigat Premiul pentru Personalitatea Anului iar mie mi se pare ca merita, fara indoiala. Felicitari, si impartaseste-ne cat mai des retete simple si delicioase!

 

Comments

comments

One thought on “Descoperirea de la Webstock – Politistul Godina”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.