Sterge-ti camera, stabileste-ti cadrul, fa o suta de poze, editeaza 10 si alege 1. Pentru ca vorbim despre World of Instagram, evenimentul la a carui editie anterioara am aflat reteta enumerata si unde am auzit ieri speech-ul megainspirational al lui Vlad Eftenie.

World of Instagram

World of Instagram, proiect organizat de Creative Energy Corner, a incheiat ieri cea de-a treia editie la Hotel International, unde 3 speakeri au vorbit despre cum au ajuns la numarul de followeri, care este strategia lor de postare si ce recomandari au pentru a-ti creste contul organic (sau nu).

Dintre cei 3, cel mai mult mi-a placut Vlad Eftenie, despre care probabil ca ai auzit fie intr-o discutie hipstereasca la un bar cu logo cu barba sau poate chiar la Facultatea de Arhitectura, unde maestrul poposeste in calitate de profesor. Daca ma intrebi ce tehnica supercalifragilistica am aflat ieri de la el, tot ce pot sa-ti spun este ca mi-a insuflat un super mindset in timpul unui discurs profesoresc de care mi-era dor si am plecat acolo cu like-uri date tuturor paginilor lui, de pe Facebook si Instagram.

Vlad Eftenie

Talentul lui Vlad Eftenie s-a remarcat atunci cand proful de arhitectura a ajuns in lista scurta a finalistilor selectati dintre cei 140.000 de participanti ai Sony World Photography. Fotografia lui, realizata intr-o zi de 23 noiembrie, prezenta primii fulgi de nea din capitala, intr-un peisaj urban plin de emotie. De altfel, fotografia urbana este specialitatea fotografului, care s-a dezvoltat autodidact, dar carea preluat pasiunea de la mama sa, care i-a insuflat si directia spre arhitectura.

Vlad ne-a povestit ieri ca trebuie sa facem fotografii asa cum subiectelor din pozele noastre le-ar placea sa fie fotografiate: sa le complimentam detaliile, sa le surprindem dintr-o perspectiva inedita, musai sa adaugam putin rosu prin centru, sa surprindem emotia, sa captam gesturi firesti si sa le editam sumar, doar cat sa le dezvaluim frumusetea pe care senzorul aparatului de fotografiat nu stie s-o diferentieze.

Photoshop-ul l-a lasat pentru Snapseed, DSLR-ul pentru telefon si s-a apucat serios de treaba in urma cu aproximativ 13 ani. Sunt vreo 15 ani de cand se duce anual in Paris doar pentru fotografie si ii place sa surprinda saruturi, pentru care nu cere permisiune de fotografiat caci, spune el, asta ar insemna sa deranjeze tot momentul si sa piarda esenta. A avut, totusi, o poveste demult cand l-a fotografiat pe un crai sarutand o domnisoara, a postat rezultatul, s-a bucurat de apreciere, apoi a venit stimabilul panicat tare caci „nu saruta pe cine trebuia”, asa ca Vlad a sters poza iar povestea a ramas buna de povestit la evenimente.

Speech-ul lui Vlad mi-a adus aminte de perioada mea de studentie, cand aveam un prof preferat cu o carisma si un discurs similar, Mirko. A fost o placere sa parcurgi firul narativ al povestilor lui, chiar daca nu a intrat in detalii foarte tehnice. A bifat insa punctele esentiale pentru a ne fixa un minset artistic iar, la incheiere, a marturisit ca nu se afla acolo pentru a ne raspunde la o intrebare practica, ci pentru a ne adauga inca una, facilitandu-ne drumul spre dulcea autodescoperire a celor mai bune practici, pentru stilul nostru.

Cu asa speaker, cred ca mai vin la World of Instagram, si la editiile viitoare. Fii si tu cu ochii in patru, pentru fiecare editie lanseaza invitatii de a acompania un Instagrammer la eveniment.

PS: pentru ca lui Vlad ii plac gesturile firesti, mi s-a parut natural sa-i ofer inima mea de Instagrammer, caci mi-a placut la nebunie discursul lui. Cu dedicatie, domnule profesor.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.