Era odata ca niciodata o fata roscata care si-a facut blog. Cum a stiut ea mai bine. Si nu stia prea multe, decat sa scrie. Ce-i drept, la zamislirea Dorului de Duca au pus mana lor priceputa domnu’ Dan Pana si domnu’ Cristi Florea, ca altfel vai de plugin-urile mele. Si-atunci, Dorul de Duca a stat un an si un pic in blogosfera, cu primele lui haine, vintage style.

Schimbarea la fata a blogului cu logo nou si repozitionare

Ideea schimbarii la fata a blogului statea latenta in mintea mea, inca din ajunul aniversarii primului an. Mi se parea mie ca arata nitel cam amator, ca as putea sa-i gasesc o tema mai profi, un logo mai bun. Dar a gasi o tema mai profi nu e suficient.

Mai mult de atat, imi doream o usoara repozitionare. O directie doar nitelus nisata, dar care sa cuprinda si balivernele de zi cu zi. Si-atunci, m-am gandit sa-l indrept spre activitati urbane. Aoleu, dar ce-o fi aia? Adica sa ma axez pe evenimente si activitati pe care omul care munceste mult si traieste putin ar putea sa le noteze intr-un carnetel si sa le incerce. Si sa-i produca niscaiva placere.

Asa ca am finisat categoriile si-am ajuns la unele noi:

  • Meet-uri urbane – da, e un joc de cuvinte ce trimite si la „mituri urbane”; e categoria unde o sa indes lansarile de localuri, concerte, piese de teatru sau lucruri care care oamenii la un meet.
  • FUN – e un fel de „meet-uri urbane”, dar cu o nuanta mai originala (a se citi „creativa”) – vreo activare misto a unui brand care te pune sa scrii poezii pentru o cafea, sa personalizezi ambalajul de Nutella, vreun zbor cu parapanta sau…de ce nu, sa dormi intr-un magazin de mobila;
  • Know – How – e rubrica destinata conferintelor, cursurilor si workshop-urilor de toate felurile;
  • Film – se supara cineva daca aici bag si animatiile?
  • Wanderlust – e clar, rubrica pentru, despre si cu calatorii in tara si-n afara;
  • D’ale mele – aici e cufarul cu ganduri, impresii si proiecte personale; am indesat aici povestea campaniei mele Don’t Text and drive, cum am bricolat colierul prieteniei si cate si mai cate;
  • Concurs – promit sa am cate unul, destul de des!

Am schimbat si descrierile

Dupa categorii, a fost randul descrierii „Despre Dor”, rubricii care vorbea despre blog, si „Despre Duca”, cea care ma prezenta pe mine, omul din spate. Ce-i drept, povestea e cam aceeasi, am updatat-o doar cu evenimente.

The Con

In toata povestea asta, aveam nevoie de un boost grafic. Si-aici au intrat in scena Thecon, pe care i-am descoperit in campania de sustinere a bloggerilor. Site-urile Danielei Bojinca/ Dianei Matusa si cate si mai cate purtau amprenta The Con. Si mi-au placut. In definititv, un blogger generalist cu inclinatii urbane nu tre’ sa-si faca avioane pe site. Tre’ sa vorbeasca si cu Gigica, pasionata de moda, si cu Gugulica, mare maestra in bucatarit. Vestea buna e ca The Con nu se opreste la mine, le poti cere si tu ajutorul.

Pentru creare site, trebuie doar sa-i contactezi.

Eu i-am rugat sa-mi schimbe tema, sa-mi schiteze un logo si sa-mi puna niste plugin-uri. Si au facut-o in ritm alert. In doua zile, totul era gata.

Ba mi-au trimis si variante de logo, dupa indicatiile mele. Eu mi-s tare incantata de patratul meu galben. Imi aduce aminte de melodia Alinei Manole, Luna Patrata.

Cu blogul inainte

Acum, ca pot sa-l scot in lume, ma prezint cu nerabdare la PR Forum, unde voi fi blogger oficial. Gata, m-am apucat de live blogging!

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.