Ca-s mi-s fan Uber declarat si ca inca n-am gasit un taximetrist la fel de amabil precum soferii de la acest serviciu, asta nu e un secret. Am intalnit o gramada de soferi la serviciul meu preferat de transport, majoritatea grozav de amabili si empatici, unii vorbareti, altii care mi-au spus doar din priviri ca pe-o scara de la Bla la Bla bla bla bla, ei sunt la nivelul shhh.

Aseara am mai intalnit o categorie de soferi: un nene care lucrase 12 ani in taximetrie si s-a hotarat sa treaca la Uber. Am fost prima lui cursa. De altfel, Logan-ul lui galben m-a derutat si am crezut ca e un taxi, deci n-avea cum sa fie soferul meu. Dar uite ca era.

De la taximetrist la Uber

L-am intrebat cum de s-a hotarat sa se mute si mi-a zis ca ceea ce l-a convins a fost o vizita in afara tarii, in care s-a plimbat cu Uber. Si-a dat seama ca e mult mai usor, atat pentru sofer cat si pentru client, a venit in tara si si-a schimbat tabara. Imi povestea ca la noul lui serviciu n-ai cum sa te superi pe-un client care face comanda si merge pana la colt, pentru ca tarifele minime te salveaza de cei 3 lei pe care ti-i taxeaza taxiul.

De altfel, multi incep sa schimbe tabara. Mi-a adaugat ca la meeting-ul taximetristilor de saptamana trecuta, s-a fasait treaba pentru ca multe companii de taximetrie au soferi si la “aceasta concurenta neloiala”. Asa ca e foarte probabil sa te fi plimbat si tu cu-n taximetrist sub acoperire.

Intrebarea de gratie? Ce parere avea despre Uber pe vremea cand era taximetrist? La care omul mi-a zis ca problema nu e la noul serviciu, ci la modul cum taximetristii trateaza clientii.

Un om care si-a invatat lectia.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.