Steakhouse Mariott – locul unde mi-am intalnit friptura vietii mele, fara Tinder

Conform unui articol citit recent, varstele care se termina in 9 sunt cele in care iti vei schimba viata. Cica presiunea incheierii unei ere te stimuleaza psihologic si te impinge sa faci in anul ala niste chestii remarcabile, neconventionale, spectaculoase. Si cum saptamana trecuta eram in ajunul unei astfel de varste, mi-am dat seama ca orice lucru maret incepe cu ceva anume: o masa pe cinste. Ca sa-ti dea putere, dupa cum m-a invatat Popeye Marinarul.

Steakhouse Mariott

Tizul lui Eminescu mi-a povestit ca mancase el la Londra la Steakhouse Mariott si ca New York Strip fusese friptura vietii lui. Ei, nu s-a exprimat chiar asa, dar dupa balutele mele care se reflectau in pupila lui, in timp ce-mi povestea, mi-am dat seama ca s-ar putea sa fie, de fapt, friptura vietii mele.

Asa ca iata-ne la Mariott intr-o seara de weekend neobisnuit de calda pentru un inceput de februarie. Am ajuns la Steakhouse, caruia singurul lucru pe care-l avem de reprosat ar fi ca are un plan deschis, ce nu prea-ti ofera ocazia sa te furisezi la o masa mai restrasa si sa te bucuri de rasfatul tau, fara sa te simti expus. Dar asta e doar angoasa unui om introvertit. Ah, si-ar mai fi si angoasa omului friguros, dar ne-am mutat la alta masa si a fost ok.

Experienta in sine

Friptura vietii mele a fost excelenta, insa pretul ala n-ar fi putut fi in veci motivat de o bucata de carne, oricat ar fi ea de grozava, fara experienta din jurul acestei cine, care te face sa te simti ca o printesa:

  1. Luxul, in viziunea mea, dar si a celor de la Mariott, nu este opulenta, ci eleganta, minimalism, simplitate si bun-simt. Decorul spune asta, in limbajul lui vizual.
  2. Painea cu unt din partea casei a fost o atentie care mi-a schimbat total parerea despre…paine si unt.
  3. Iar cocktail-ul a fost servit intr-un mod in care chiar si naspa sa fi fost, si tot ti-ar fi placut. Sau poate sunt eu virgina in materie de cocktail-uri, e si asta o varianta.
  4. Inainte de a ne servi cina, ni s-a afisat o cutie foarte frumoasa din lemn, deschisa in fata noastra, in care se aflau 4 cutite de friptura de culori diferite. Ni s-a oferit sansa de a-l alege pe cel preferat.
  5. Cand s-a adus friptura, am fost rugati sa o taiem la mijloc chiar atunci, pentru a verifica daca era preparata conform comenzii. Medium rare, checked.

Friptura vietii mele

E previzibil faptul ca friptura a fost o minunatie iar tizul lui Eminescu a confirmat ca gustul a coincis cu ce testase el la Londra. O sugestie buna ar fi, insa, sa-l rogi pe chelner sa-ti recomande garnitura si sosul, pentru a nu ingreuna tu o masa destul de consistenta. Spre exemplu, pentru New York Strip, ne-a zis ca ar fi recomandat o salata. Iar noi votam sosul de piper verde.

In fine,  rasfatul asta a venit cu un pret baban, pe care ti-l permiti o data pe an sau mai des, daca tocmai ai jefuit o banca, ai castigat la loto sau esti director de banca. Dar nu vreau sa accentuez partea asta, ca sa nu fac portofelele cititoare sa planga, inclusiv pe-al nostru, care inca este in soc.  Inchei doar cu convingerea ca, daca in rai se serveste friptura, furnizorul sigur e Mariott Steakhouse.

New York Strip de vita

Painea si untul din partea casei si cocktailul delicios

Intrarea in Mariott Steakhouse

 

 

 

 

Related posts:

Comments

comments

Diana Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *