Starbucks Reserve s-a redeschis

Oare sa fie magia fetelor de la Ran Communication sau un giumbusluc magic al sortii? Oricum ar fi, azi, la fix 5 ani de la evenimentul de deschidere Starbucks Reserve (pe care Facebook-ul mi l-a indicat politicos in Memories), localul de pe Lipscani se redeschide, dupa o pauza pandemica de 2 ani. Si ce bine! E-n inima Bucurestiului si a intrat deja si-n inima mea.

The ginger la evenimentul de deschidere din 2018
The ginger la evenimentul de redeschidere din 2023

Evenimentul de redeschidere Starbucks Reserve

O s-o zic p-aia dreapta. Eu bautoare de cafea nu sunt. Dar am o mare pasiune pentru ciocolata calda cu sirop de alune de la Starbucks si pentru briosa lor fara zahar cu afine, iar mirosul de cafea ma fascineaza. Iar Starbucks e un brand pentru care am o afectiune nostalgica de pe vremea cand eram adolescenta si primele mele iesiri in oras includeau mereu aceasta cafenea. Poate suna un pic grandios, dar eu si Starbucks am crescut impreuna.

Asa ca iata-ma la evenimentul de redeschidere Starbucks Reserve din Centrul Vechi, aliniata sa las aici tot ce-am aflat. Si sa mentionez activarile nice cu care m-am rasfatat: o caricatura despre care inca nu m-am hotarat daca-mi seamana sau nu, un quix simpatic despre cafea si o zona foto-video pentru antrenament de Tiktok, de ce nu?

Metode de preparare a cafelei 

Starbucks Reserve
Evenimentul a fost prezentat de Andreea Remetan si Andreea Perju

In primul rand, e de mentionat ca aici sunt servite cafele unice, din Kenya, Jamaica sau Honduras, disponibile în editie limitata, iar cei mai buni barista Starbucks folosesc metode inovatoare de preparare a cafelei, precum Chemex, Pour-over sau Clover.

Chemex este o metoda de preparare a cafelei care implica folosirea unui filtru special, a unui decantor de sticla si a unei cantitati de cafea proaspat macinata. Acest proces de preparare al cafelei se concentreaza pe extragerea aromei si a gustului din boabele de cafea intr-un mod delicat, fara a lasa sedimente sau reziduuri in bautura finala. Cafeaua preparata cu metoda Chemex este recunoscuta pentru gustul sau curat si clar, fara a fi prea amara sau prea puternica. 

Cafeaua preparata cu metoda Pour-over este cunoscuta pentru gustul sau echilibrat si aromele sale complexe, fiind preferata de multi iubitori de cafea datorita procesului de preparare meticulos si controlat. Aceasta metoda de preparare a cafelei poate fi adaptata pentru a obtine o bautura mai puternica sau mai slaba, in functie de preferintele individuale.

Clover este o metoda de preparare a cafelei care implica utilizarea unui aparat specializat pentru infuzarea cafelei. Acesta foloseste o tehnologie avansata de preparare, permițând controlul precis asupra procesului de preparare a cafelei pentru a produce o bautura premium.

Cardul Starbucks Reserve

Programul de fidelitate Starbucks Rewards este activ si el – tot ce trebuie sa faci este sa activezi un card cu minimum 20 de lei, sa-l inscrii pe rewards.starbucksromania.ro si primesti 50 de stele bonus. In plus, daca ramai abonat la newsletter, o sa tot afli primul despre promotii si surprize.

That’s all, folks. Enjoy your coffee.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.