Club nu servesc, sar’na pentru propunere. Dans pe undeva care nu se numeste oficial club? Nu, sunt bine, merci. Pai si atunci ce sa fac si eu vineri seara? Ma duc la Stand-up cu Bobonete si Mihai Dragomir, Natanticu si Sorin, la Cafe Deko din Centrul Vechi.

Bobonete e o adevarata figura, toata lumea il cunoaste. Il vezi in 3 show-uri la PROTV si o fi obisnuinta sau reala placere, dar parca iti vine sa-l mai vezi si live. Asta m-a impins pe mine sa-l ascult la un stand-up, alaturi de alti 3 comedianti, dupa ce initial il auzisem la un show de improvizatie, in acelasi local.

Concluzia? Moldovenii nu se tin de bara, la metrou. Dar stai sa afli de unde a pornit.

Bobonete la Stand-Up Comedy la Deko

Cand mergi la un show de stand-up comedy, trebuie sa vii pregatit. Sa nu judeci prea aspru injuraturile pe banda rulanta, sa nu te strambi la glume homofobe si sa nu te arati deranjata de misto-urile misogine. Da, show-urile astea sunt un pamflet si nu trebuie luate in serios. Sau daca nu poti lua o pauza de la corectitudinea morala, mai bine nu-ti freci nervii pe aici.

Dar eu mi-am asumat riscul si am ajuns la concluzia ca, in afara unor glume hipersexuale si cam adolescentine, Bobonete e un comediant grozav, cu glume inteligente si, cel mai important, cu care oamenii empatizeaza. Poate asta l-a propulsat ca regele comediei.

Din repertoriul lui, imi amintesc c-am ras ca nebuna la glumele legate de Romanii au Talent (si eu nici macar nu ma uit la show) si de faptul ca cei mai talentati romani dintr-o editie trecuta au fost niste caini unguri. Ei au castigat concursul. Glumele in jurul cainilor au continuat cu un dialog imaginar intre cainii care nu inteleg cum stapanii pot fi asa prosti incat sa scape batul pe jos in acelasi loc, de mai multe ori.

De departe, glumele mele preferate au fost cele despre noul metrou inaugurat – Straulesti, unde Bobonete a observat ca statia Laminorului a fost deja blocata. A dezvoltat subiectul cu bucurestenii care stau incruntati in metrou si provincialii care zambesc nervos, ca si cum primii le-ar fi inchiriat 2 statii de la mama lor celei de-a doua categorii. Si poti sa iti dai seama care-i bucurestean si care-i provincial si dupa cum ii „trateaza” metroul – usile se deschid intotdeauna in statie in fata bucurestenilor iar provincialii stau in dreptul geamurilor. Si care a fost faza cu bara? E simplu. Daca esti bucurestean, te tii de bara de sus, cea mai buna, daca esti din Afumati sau o zona adiacenta Bucurestiului te tii de bara verticala, pe undeva pe sus iar daca esti craiovean, precum Bobonete, ai dreptul sa te tii de bara verticala dar de partea ei inferioara. Daca esti moldovean? Nici prin gand sa-ti treaca sa te tii de bara! Am ras. Si da, sunt bucuresteanca.

Glumele lui Bobonete au fost de bun simt si actuale, au confirmat fara indoiala faptul c-am venit unde trebuie ca sa ma amuz si de acum, o sa-l urmaresc mai atent, caci nu e deloc comediantul doar unei singure categorii de oameni.

PS: Cum eu nu sunt o persoana spontana, intre improvizatie si stand-up, l-am preferat pe Bobonete cu glumele la el, deja invatate.

Da-i si tu o sansa lui Bobonete si celorlalti comedianti de la Cafe Deko saptamanal, in clubul de comedie din Centrul Vechi.

sursa foto: pagina de Facebook Deko

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.