Uneori, am impresia ca spiritul lui Marilyn Monroe s-a cuibarit in Kim Kardashian, in ciuda faptului ca pe Kenedy nu-l leaga nimic de Kanye decat initiala. Si-apoi, particip la o seara dedicata lui Marilyn Monroe, la 90 de ani dupa nasterea sa, si-n mijlocul spectacolului, realizez ca nu, Marilyn nu s-a reincarcarnat, inca nu a reusit nimeni sa-i echivaleze extravaganta, increderea in sine, stilul, initiativa vestimentara ce a dat nastere unor concepte in moda…si capacitatea de a starni, oricand in jurul ei, rumoare, admiratie si invidie deopotriva. Iar rochiile inspirate din stilul ei, la Soirees de la Mode XV, evenimentul semnat de Alin Galatescu, sunt mini-filme desfasurate in matase, dantela si volane, ale caror purtare se incheie intotdeauna cu happy end.

Soirees de la Mode XV – Irina Margareta Nistor

Soirees de la Mode XV a fost, practic, un spectacol de moda, in care designerii si-au asternut ideile inspirate de starleta, dupa un preambul intotdeauna fascinant tinut de Margareta Nistor, doamna filmului in Romania.

Ea ne-a povestit ca Marilyn Monroe ar fi fost, culmea, de aceeasi varsta cu regina Angliei, lucru ce te face sa constientizezi cat de diferite au fost si ca varsta e doar un numar. Picanteria serii a fost faptul ca celebra rochie alba a lui Marilyn nu a fost, initial, menita sa apara in film, ci a fost initiativa actritei sa o poarte, lucru care s-a transformat spontan intr-un moment istoric al cinematografiei.

Dincolo de pasiunea cu care vorbea despre Marilyn Monroe, doamna filmului in Romania ne-a povestit ca isi aduce si acum aminte ca pe 5 august, ziua in care starleta a murit, era cu mama sa la plaja iar aceasta i-a spus ca a murit o actrita de care sigur va auzi.

Soirees de la Mode XV

Seara a fost deschisa cu muzica incantatoare a lui Jezebel. Doamne, e minunata aceasta cantareata iar atmosfera pe care o induce prin energia si cantul ei…oare as jigni pe cineva daca as spune ca ea a facut jumatate din show?

Dintre rochiile pe care le-am admirat pe modelele ce defilau gratios intr-una dintre cele mai frumoase sali ale Hilton-ului, am apreciat cel mai mult propunerea Alehei Toncea. Ea a imprimitat chipul lui Marilyn Monroe pe materialele sale si le-a oferit outfit-urilor un aspect boem, la jumtatatea dintre glamouros si romantic.

O alta aparitie interesanta a fost cea a Ludmilei Corlateanu, pe care o urmaresc de ceva timp, chiar daca fashionista nu e numele meu mijlociu.

Cum se incheie o seara de moda?

Cred ca cel mai important, cand pleci de la un astfel de eveniment, nu e doar inspiratia pe care o iei la pachet cu placerea vizionarii show-ului, dar cheful de a revela cea mai buna varianta a ta iar moda este un aliat in a te exprima astfel. Poate ca Marilyn Monroe ii inspira pe unii dar ii lasa rece pe altii, ca stil. Important e sa iti construiesti imaginea cu care tu te simti bine, pornind si de la modele negative si de la cele pozitive, si culminand cu privirea ta in oglinda, triumfatoare. When you know better, you do better.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.