
Sa savuram delicii suculente, cu ingrediente aromate, cu plating-uri spectaculoase, pe o muzica in surdina, ce include macar o vioara, da, asta tuturor ne place. Sa gatim? Nu neaparat. Iar asta e o realitate pe care echipa Paprika TV si chef Radu Dumitrescu nu incearca s-o distorsioneze. Stiu mai bine decat sa lupte impotriva curentului. Dar noul sezon “Si mai multa culoare in farfurie”, filmat in Ungaria si prezentat cu aceeasi jovialitate de creatorul Voila, propune o abordare smart, cool si funny, asa cum vede chef Radu noua generatie. Cum se traduce asta? Mai putin accent pe retete explicate pas cu pas, ca pe celelalte mii de site-uri si emisiuni disponibile. Si mai multe experiente culinare cu invitati care au un cuvant de spus in domeniu.
Cum, mai nou, ma declar oficial textangiu de mancare pentru conturi social media si website-uri culinare, unde e rost de noutati gastronomice, hop si eu. Asa am ajuns la evenimentul de inaugurare al noului sezon “Si mai multa culoare in farfurie”, care va fi lansat pe 4 octombrie, va include 16 episoade a cate 30 de minute si va fi difuzat de luni pana vineri de la ora 18. Pe Paprika TV. Si, la umbra unui copac imbracat in ghirlande de luminite, am adunat mai multe detalii despre emisiunea asta misto.
Si mai multa culoare in farfurie, dar fara a fi o corvoada

Chef Radu Dumitrescu promite retete simple, care nu iau nici mult timp si nici multa energie, dar aduna oamenii la masa, inaintea si-n timpul savurarii ei, intr-un mod cum putine experiente o pot face. „Am incercat sa iau pulsul noii generatii de la ea direct. Am avut tineri care gatesc sau nu, dar si oameni dragi mie, apropiati de cultura mea, care au incercat sa-mi explice cum vad ei fenomenul: noua generatie vs food. Oamenii invitati, cei apropiati mie, sunt cunoscuti de mine si de bula noastra comuna. Dragos Stanca, Radu Rughinis. Nimic interesant pentru mass-media de azi, dar foarte relevanti in comunitatea noastra”, povesteste bucătarul-sef.
In timpul filmarilor, chef Radu a fost surprins sa descopere ca reprezentantii noii generatii prind pofta de gatit atat timp cat cei care ii invata au rabdare cu ei si le explica corect care sunt pasii eseniali de urmat. In viziunea sa, problema cu gatitul si tinerii din ziua de azi este ritmul alert al vietii, insa daca vrei, poti face din gatit o experienta minunata: „ Gatitul apropie oameni, e un act social, erotic pe alocuri. Si este foarte clar ca rezultatul muncii tale in farfurie este intotdeauna gustos in fata celorlalti. Trebuie doar sa vrei. Timp mai exista, iar despre bani, numai de bine, cu 50 ron, patru prieteni pot face o tigaie de paste pe care sa o gateasca/ manance impreuna si apoi sa stea o noapte la povesti in jurul acelei tigai”, promite el.
Alte noutati
Deliciile lui pot fi savurate si la Voila Bistrot, un loc unde luna se asterne parca intotdeauna mai boem pe cer ca-n alte parti, c-o fi de la gradina mica si cocheta, de la ciocolata cu trufe sau de la Camembert-ul cu nuci si miere.
Iar despre Paprika TV, in curand isi va schimba logo-ul cu unul mai modern si mai jucaus, potrivit pentru noua lor abordare.

Cam astea au fost noutatile serii trecute. Celelalte raspunsuri le poti gasi in propria farfurie recreata dupa retetele lui Radu si in zambetele celor ce-ti vor tine companie.
Pasta la vista,
Diana







One thought on “Un nou sezon cu “Si mai multa culoare in farfurie”, la Paprika TV”