Nu stiu de unde se trage expresia „cireasa de pe tort” si daca cineva chiar pune cirese pe tort, dar eu una mi-am pus o omleta pe perete. Ca ultima actiune in procesul purificator de decorare a Cuibului Dorului. Pe care l-am incheiat dupa un an si jumatate, acum ca am:

  • canapeaua galbena √
  • faianta Subway √
  • caramida aparenta √
  • obiectele de iluminat atarnatoare √
  • ..cum ziceam, omleta de pe perete √

Omleta de pe peretele din Cuibul Dorului

Ei, omleta de pe perete este de fapt un canvas baban de 1,20 x 1,20 m, care acopera peretele de deasupra canapelei. De cand m-am hotarat ca aveam sa dau comanda de unul, m-am tot gandit ce ar putea sa expuna. Indragostita de pop art si avand deja un canvas cu una dintre lucrarile lui Roy Lichenstein acasa, m-am apucat sa cercetez bancile de imagini si am dat peste un domn stimabil care-i sopteste la ureche unei gagici cu frizura pixie. Dragoste la prima vedere.

Insa acum alta intrebare: ce sa scriu eu in bullet-ul ala de dialog? Cum in orele din afara programului, inspiratia sta departe, mi-a luat ceva timp pana sa ma loveasca, efectiv, celebra replica a lui Dexter din Dexter’s Laboratory: Omelette du fromage. Care nici macar nu e corecta gramatical (omlette au fromage), insa pentru mine e ceva atat de ironic, ceva atat de simbolic pentru copilaria mea si cultura pop de care sunt pasionata, incat am inchis subiectul iar de la imagine digitala la omleta de pe perete n-a mai fost decat Mirela, prietena care mi-a oferit poza la dimensiuni astronomice, ca sa nu ma trezesc cu un canvas pixelat.

Stiu ca sunt enervanta si aroganta, dar ce-mi mai place cum arata pe perete imaginea asta!

Alternative pentru omleta de pe perete

Recunosc, ma amuza teribil expresia asta tocmai inventata si d-asta o repet, caci din perspectiva SEO, cine ar cauta vreodata omleta de pe perete? Si tocmai pentru ca un om in plin proces de decorare ar opta mai degraba pentru alte lucruri, am zis sa le expun aici, pentru ca le-am cercetat pentru Cuibul Dorului, inainte sa ajung la…gata, ma abtin.

1.Gallery Wall

Un Gallery Wall este practic un perete cu-n amalgam de ilustratii sau fotografii si, uneori, accesorii care sa ofere un look modern printre rame. Ideal este sa pornesti de la un concept: fotografii alb-negru cu familia sau cu staruri de cinema/ simboluri pop/ ilustratii cu catei etc.

Din momentul in care te-ai hotarat asupra temei, da start cautarii pe net. Ca sa nu te lovesti de watermark, intra pe banci de imagini gratuite (Unsplash, Pixabay, Gratisography) sau chiar pe Pinterest, mai ales pentru ilustratii, daca nu ai nevoie de dimensiuni mari. Daca iti permiti si vrei ceva personalizat, poti comanda o ilustratie la artisti precum Madalina Andronic, Giorge Roman sau de pe Colorhood.

Partea buna la Gallery Wall este ca e atat de usor de personalizat, incat il poti adapta si unei case moderne si uneia clasice.

2. Canvas

Daca vrei sa-ti faci un canvas, sa stii ca nu trebuie sa te rezumi la unul. Exista numeroase moduri in care poti imbina bucatile de lemn pentru a intregi o imagine sau poti pune imagini diferite, dar care sa se completeze. Iar daca vrei un tablou canvas deja disponibil, poti cauta intr-o gama larga disponibila pe FAVI.

Nu e atat de romantic precum un Gallery Wall, dar mie mi se pare ca un canvas bine ales are mai multa personalitate si poate da culoare dintr-o singura privire unei case decorate cuminte, in rest. Sau nu. Check Cuibul Dorului.

3. Tapet

Inainte sa descopar caramida aparenta, eram convinsa ca voi imbraca unul dintre peretii casei in tapet. Unul bombastic, cu un imprimeu vu colorat, care sa domine incaperea si sa lase o impresie puternica. Apoi m-am mai domolit, insa optiunea inca mi se pare interesanta, atata timp cat intra in combinatie cu piese de mobilier intr-o singura culoare, preferabil complementara.

Treaba nasoala la tapet e ca, daca-i trece moda, e mai greu de eliminat decat un ambalgam de rame foto sau un canvas. Asa ca daca il alegi, o faci pe barba ta (scuze, daca esti femeie).

4. Rafturi

Pentru ca nu voiam ca nimic din casa sa fie banal, la un moment dat ma batea gandul sa dau comanda de niste rafturi care sa infatiseze harta Romaniei, ba chiar si impartita de alte rafturi auxiliare in regiuni. Apoi am descoperit si alte jocuri din rafturi, pana cand am ajuns la concluzia ca rafturile din lemn de pe perete sunt cam anii 90 pentru gustul meu. Imi plac insa rafturile si dualpurile din fier forjat.

5. Plante

Le pun si pe ele pe lista, desi eu nu ma omor deoc dupa ideea asta si nu vreau sa le vad in Cuibul Dorului. Insist ca locul plantelor este afara, nu in casa. Si da, am inceput sa vorbesc ca mama, cand se refera la animale.

sursa foto: Pinterest

Comments

comments

4 thoughts on “Seria #CuibulDorului – Omleta de pe perete”

  1. Pingback: Seria #CuibulDorului – 3 avantaje si 3 dezavantaje ale unui bloc nou
  2. Buna,

    Imi poti spune te rog canapeaua galbena de unde e cumparata?

    De asemenea, ai ahizitionat cumva produse de la Kalenda? Ma intereseaza si pe mine si nu prea gasesc pareri… Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.