Traim in bula noastra pufoasa de planuri si pretentii si avem impresia ca nu putem pati nimic rau, pentru ca nu meritam, nu ne-o cautam cu lumanarea si nu ni se poate intampla tocmai noua. Masacrele teroriste sunt departe, bolile apar doar la batranete iar accidentele li se intampla doar celor neatenti. Dar si cand se intampla…

E nevoie de sange

Prietena mea, Madalina, e lipiciul grupului meu de la facultate si pe langa felul ei de-a fi, ca o closca ce-si reuneste puii, le cam are si cu scrisul. Poti citi articolele Madalinei pe blog, dar inainte de asta, are nevoie de ajutorul tau. Ca sa nu mai tin lumea-n tensiune, ca nu asta e scopul articolului, nu ea a patit ceva, dar bunica ei a avut un accident si are nevoie de sange.

Momentan, e internata la Spitalul Floreasca iar starea ei este delicata, avand nevoie de o operatie. Donatiile de sange sunt bine-venite si incurajate pentru Maria Tanasescu, fara sa conteze grupa de sange. Sistemul medical permite schimburile, atata timp cat stocul este suficient.

Ghidul donatorului

Stiu ca eziti. Intentia ta e buna, dar teama de durere si lipsa de informatia privind implicatiile te trag cumva inapoi, nu? Nu o sa fiu ipocrita. Si mie mi-a fost teama desi nu implica mai mult disconfort decat in cazul unei analize. Si recunosc, eu nu o sa donez. Dar da-mi voie sa iti spun si de ce, pentru binele meu, al tau si al celor ce necesita sange.

Pentru a fi un donator eligibil, trebuie sa bifezi conditiile din Ghidul Donatorului. Iar eu am 3 afectiuni de acolo care ma impiedica. De aceea, cercul donatorilor se restrange si mai tare. Din cei dispusi sa faca aceasta fapta nepretuita, doar cativa reusesc. Iar gestul tau, de esti eligibil, e cu atat mai valoros.

Asa ca…faci o fapta buna astazi si donezi sange?

Maria Tanasescu, Spitalul Floreasca. Iata un caz concret care are nevoie de tine. 

Multumesc!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.