Inca un motiv sa iubesti Constanta

Cea mai noua atractie de la Constanta este Tomis Eye, o replica destul de faina a celebrului London Eye, de pe malul Tamisei. Roata din Constanta mi s-a parut pusa pe tururi mai scurte decat cea originala, dar privelistea mi-a placut si consider ca si-a facut banii.

In plus, e asezata langa majoritatea atractiilor. Se afla la Poarta 1, foarte aproape de Cazino, acum in renovare, de acvariul orasului si de partea cu restaurante, dintre care o sa recomand intotdeauna Manarola.

Cat costa biletul la Tomis Eye

Biletul la roata din Constanta costa 20 de lei, dar de mentionat ca nu se putea plati cu cardul, cel putin nu atunci cand am fost eu, la final de iunie. Elevii de nota 10 si persoanele cu dizabilitati pot intra gratuit, iar pensionarii platesc doar 10 lei.

E de apreciat ca exista o cabina special creata pentru oamenii cu dizabilitati, dar cea mai evidenta este cabina VIP, de culoare neagra, cu loc pentru bauturi si banchete mai confortabile.

Cabina aceea neagra, ca o mica plomba, este cabina VIP

Cateva detalii

Tomis Eye include 26 de cabine de cate 6 persoane, iar inaltimea in punctul cel mai inalt este de 36 de metri. Din fericire, il poti vizita impreuna cu familia si pe timp de pandemie. Noi eram 5 si pentru ca faceam parte din aceeasi familie, am putut intra in aceeasi cabina.

Instalarea a durat o saptamana si a fost realizata de 10 oameni, iar acum functioneaza automat. N-o sa stai prea mult la coada, noi am platit si am intrat direct.

In fiecare cabina incap maxim 6 persoane; nu te urca primul ca sa te bucuri de locul de langa mare

Merita sa te dai in Tomis Eye?

Turul cu roata din Constanta consta, de fapt, in 2 tururi ce aduna aproximativ 10 minute. Viteza nu e de roller coaster, asa ca trebuie sa fii constient ca scopul este privelistea, si nu adrenalina. In plus, pe masura ce lumea urca in cabine, prima tura este destul de plina de pauze. Iti recomand sa te sui printre primele cabine ca sa te bucuri de panorama cat mai mult.

Mi-a placut sa redescopar Constanta de la inaltime. Am admirat tot portul, cazinoul, minaretul din vecinatate si santierul naval. Cred ca au ales bine punctul de ridicare, mai ales ca ai o multime de locuri de parcare, marcate cu I <3 CT.

Merita sa te dai in Tomis Eye? Eu zic ca da. Pretul nu e asa de mare, iar experienta e inedita, chiar daca nu spectaculoasa. Mi se pare o activitate de familie, cu siguranta o sa fie un subiect bun de discutie dupa.

Mi-a placut experienta in Tomis Eye

O mica surpiza

In timp ce eram in roata, am aflat ceva interesant de la partea constanteana a familiei: chiar langa roata, se afla un Duty Free, care se si vedea de sus. Am inteles ca poti sa te strecori si sa intri in el, chiar daca nu mergi in tarile calde.

Din pacate, acum era duminica si era inchis, dar m-as intoarce la roata doar ca sa verific aceasta poveste cu iz de parfum Hypnose original.

Cabinele sunt aerisite bine, dar nu prezinta niciun pericol

Daca ai drum prin partea asta a Constantei, aduna toate atractiile din zona si fa dintr-o zi in care te-ai plictisit de plaja una distractiva, totusi.

Comments

comments

One thought on “Roata din Constanta – merita sa te dai in Tomis Eye?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.