Mama, ce titlu pompos am pus! Tre’ sa extragi intelesul cu clestele si se cred ca se lasa mai greu ca o masea de minte. Dar uite care-i treaba: un var fain, pasionat de bursa, ne-a invitat la Puntea Dilicii si e modul meu de a-i multumi pentru un weekend relaxant, cum nu am mai avut de o buna bucata de timp. Dar nu e pe deplin meritul lui. Juma’ de merit e al complexului Puntea Dilicii, un loc atat de frumos ca Instagram-ul meu  s-a imbogatit cu mai multe fotografii decat in vacanta mea in Spania.

Puntea Dilicii

Puntea Dilicii este un complex turistic din Rasnov. Are cateva cabane suficient de izolate cat gasca de prieteni sa se dezlantuie. Dar este destul de aproape de restul cabanelor, in caz de dezlantuiri neplacute. Noi am ocupat 2 cabane. Una avea o moara decorativa astfel incat fetele sa se dea ocupate cat baietii carau bagajele. Iar cealalta avea un gratar pentru ca baietii sa se dea ocupati cat fetele pregateau masa.

In cabana gratarului, sau in Cabana Raul Mare, pe numele ei oficial, erau camere pentru cupluri si o gramada de trofee vanatoresti agatate de pereti. Ce mi-a placut cel mai mult a fost bucataria complet echipata cu farfurii desenate rustic. Se sta grozav la o vorba fie la masa de afara, de langa gratar, dar micul dejun parca aluneca mai uns la masa din living, unde poti lenevi si pe unul dintre cele doua fotolii care mi-au adus aminte de filmul The Conjuring 2. Cabana e ghost-free, stai fara teama.

Cabana morii era mai putin ostentativa, cand vine vorba de capete de caprioare si are in schimb cea mai frumos pictata mobila rustica pe care am vazut-o. Cu o camera pentru 3-5 oameni la etaj, e mai degraba o cabana pentru o petrecere in pijamale. Fara probleme cu caldura, apa calda din plin.

Langa Puntea Dilicii

In grupul nostru baban, oamenii erau atat de incantati de cabane, ca nu prea mai aveau chef sa paraseasca foisorul aflat la mijlocul dintre cele doua, loc bun pentru citit, treaba verificata personal. Dar nici nu mai stiu cum ne-am lasat convinsi si am plecat in drumetie. O data prin padurea ce se inalta dincolo de cabane, unde am intalnit o tabara de copii care se intreceau pe-un celofan ud. Si o data catre Cheile Rasnoavei, la vreo 15 kilometri, unde Domnu’ Popa ne-a fermecat cu bungee jumping, Via Ferrata (escaladare nivel 9000) si tiroliana ori saritura pendul.

Inchei prezentarea cu un sfat: drumetule plecat hai-hui, o sa te uite Dumnezeu la Doripesco, restaurantul pescaresc de langa bungee jumping la intoarcere, asa ca ia-ti cu tine bagajul de la cabana si nu te baza pe faptul c-ai sa te intorci la Dilicii, daca ai plecat duminica pana la Chei.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.