Citinerary este ca cercopitec, sigur ai auzit tu pe undeva de el, dar habar n-ai ce este, de fapt. OK. Poate ca o comparatie cu o maimuta nu e tocmai cea mai potrivita pentru o publicatie turistica ce include si Bucurestiul. Si cu aceasta scuza, am lamurit (partial) ce este Citinerary si mai ramane de spus de ce am eu atatea postari despre treaba asta.
Citinerary
Citinerary.net este o publicatie online fondata in Olanda, pentru care corespondenti din Bucuresti, Rotterdam, Amsterdam, Oslo, Montreal, Madrid si Minneapolis scriu despre orasele lor. Si da, in echipa Bucurestiului, sunt si eu, „curcubee si unicorni”, asa cum m-a caracterizat o colega si-mi place la nebunie.
Pentru ca s-au adunat ceva articole pe site si treaba merge snur, Robin, fondatorul Citinerary, a demarat un Kickstarter, la finalul caruia sa si printeze revista Citinerary, A City Made By People journal. O luna mai tarziu, iata revista, dodoloata si aratoasa, ca un bebelus dolofan pe care n-ai cum sa nu-l consideri adorabil.
Primul eveniment Citinerary Bucharest
In cinstea lansarii, echipa Citinerary Bucharest: Alexa, city captain, Mihai, Oana, Raluca, Adriana, Gabi si subsemnata am organizat un eveniment asemanator cu un TED Talk, in cadrul caruia i-am avut ca speakeri pe oameni de seama ai Bucurestiului: Andrei Botescu, omul care a resuscitat brandul Pegas, Cristian Neagoe, responsabil cu buna desfasurare Street Delivery, si Raica Beicu, storyteller contemporan pe care social media il adora.
Raisa Beicu si povestile ei despre taxiurile bucurestene.
Timp de un ceas si-o frantura, la Impact Hub, speakerii au povestit perspectiva lor asupra Bucurestiului. Frumos, mon cher, n-am ce sa zic, singura veste proasta pe care am aflat-o in timpul acesta a fost ca anul acesta e posibil sa fi admirat ultimul mural cu graffiti de la Street Delivery, pentru ca s-ar fi vandut cladirea cu pricina, ne-a spus Cristian Neagoe, integrat intr-o povestire cu patos despre artistii si curiosii care au facut din Street Delivery un fenomen.
Pentru cei care au ratat evenimentul, am 2 vesti bune: prima e ca s-ar putea sa se mai organizeze si alte editii Citinerary Bucharest (iaca eu sunt sursa) si a doua e ca acus o sa primim si filmarea evenimentului de la Irina Alina Constantin, al carui nume va poate suna cunoscut nu neaparat pentru ca filmeaza vloggeri si bloggeri, dar mai ales pentru ca este unul dintre membrii fondatori Squired, despre care abia astept sa scriu, imediat ce-am sa testez aplicatia.
Revista Citinerary
Revista Citinerary are un palc de articole despre Bucuresti, care vor ajunge pe mesele strainilor si speram, cu aceasta ocazie, sa aducem o lumina buna asupra unui oras pe cat de activ cultural, pe atat de hulit. Si daca vrei si tu sa afli ce va ajunge pe masa unui american sau a unui olandez ori vrei sa afli mai multe despre orasele lor, ma poti contacta pentru a achizitiona revista de 15 euro.
Te asteptam la urmatoarele editii Citinerary!
PS: Multumim, Impact Hub, Catleya si Motiko si incearca aplicatia Squired, pentru a face rezervari la restaurantele din Bucuresti oricand si oriunde.