De la treaba cu „bauturile revigorante” ale lui Bivolaru, perceptia mea despre Yoga era undeva sub nivelul marii, pe la Hades prin ograda. Tranzitia la o opinie mai prietenoasa a venit prin intermediul meditatiei si prin intermediul bff-ei mele, mare amatoare mare.

Unde am facut yoga?

Pentru c-am ajuns la concluzia ca sunt la cateva kilograme distanta de a fi inclusa in speciile protejate de Greenpeace, m-am apucat de sala la World Class, caci aveam unul la Park Lake.

In fine, bff-a mea mi-a soptit descantece yoghine la ureche si m-a convins s-o insotesc intr-o vineri la Clara, profesoara ei de la World Class Mega Mall. Toate bune si frumoase, pana a doua zi cand m-am trezit la cu febra musculara.

Ce mi-a placut la Yoga?

La fel ca la Pilates, Yoga se practica desculta, ceea ce pe mine ma incanta. Exista si ciorapi speciali, insa costa ceva si atata timp cat exista o forma de miscare ce-ti permite sa-ti lasi picioarele goale, de ce m-as impotrivi? Si nu, nu sosetelor clasice, sosetele clasice pot aluneca si provoca nasoale.

Imi place modul cum Yoga se imbina cu exercitii de respiratie, dar parca si mai mult imi place modul cum se imbina exercitiile de Pilates cu respiratia. Cantitatea inspirata de oxigen este vadit mai mare decat intr-o clasa unde instructorul nu coordoneaza miscarile cu respiratia (cum sunt clasele hard-core de la BOSU in sus). Yoga <3 oxigenul, cum s-ar zice.

Imi mai place faptul ca exercitiile de Yoga lucreaza la flexibilitate, ca venim la sala (bine, hai sa nu generalizez)…vin la sala om de tinichea fara pic de mobilitate si descopar ca in timp, as putea deveni chiar flexibila.

Ce m-a surprins la Yoga?

Din seria „cum vede mama Yoga, cum o vad eu si cum e ea de fapt”: wow, e surprinzator! Nu are prea multe in comun cu ceea ce-mi imaginam eu. Eu credeam ca Yoga se rezuma la meditatie si respiratie, in timp ce stai un pic incomod, iar accentul cade pe capatana si pe vocea unui instructor care-ti povesteste floricele pe campii in timp ce te afunzi intr-o stare placebo de beautitudine.

Ei nu, cel putin cursul de Yoga la care am fost eu pune accent pe exercitiu fizic, mai mult decat pe orice. Sigur, aceste exercitii fizice au nume ciudate de care, daca nu esti mare fan, vei rade un pic pe sub mustati. E o serie de miscari ample si incomode muscular, care insa te vor incerca bine si care vor aduce beneficii vizibile conditiei tale fizice si flexibilitatii, judecand dupa gradul de dificultate. Nu, prietene, yoga nu e o gluma din punct de vedere fizic.

Sigur, pentru ca nu exista clase de incepatori si avansati, Clara ne-a explicat exercitiile in 2 moduri: cum se executa usor si cum se trece la nivelul urmator. Sunt mandra executanta a unui pod daramat, insa, de incheieturile neinvatate cu presiunea.

La final, a fost chiar interesant! S-au stins luminile si ne-am apropiat putin de modul cum imi imaginam eu Yoga initial: mentala. Dupa curs, recunosc ca n-am simtit pacea interioara, ci o febra musculara babana a doua zi, desi aveam putin exercitiu fizic.

All in all, eu iti recomand sa incerci si Yoga si Pilates, eu prefer cea de-a doua varianta, si sa dai o sansa acestui tip de activitate fizica. Si ti-as zice varianta englezeasca a urarii „Noroc”, dar e „Break a leg” iar in cazul asta, riscul e mare. Ai grija si fa ceva miscare!

 

sursa foto: Gratisography

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.