Nu stiu de ce Popeye infuleca o bucata zdravana de spanac, atunci cand are nevoie de forta, caci eu una savurez o portie de paste si brusc, sunt atat de fericita incat as putea muta o masina la etajul 2, doar ridicand-o cu colturile gurii mele. Iar zilele trecute am fost la Pasta Restaurant si rectific. Dupa o portie de paste cu fistic si un schimb de replici cu simpaticul patron Antonio, as putea ridica masina aia pana la nori.
Pasta Restaurant
Una dintre zicalele mele preferate este „Nu poti face pe toata lumea fericita, nu esti o farfurie cu paste”. Si mi-e atat de draga expresia pentru ca pastele sunt mancarea mea preferata, din toate timpurile. Asa ca Pasta Restaurant m-a avut de la prima poza cu masa-minune, de pe Facebook.
Cat ai zice „farfalle”, am si facut rezervarea. Se putea sa nu indes si-o gafa in poveste? Le-am zis ora, le-am zis ziua si am incheiat programarea cu „Va rog, la masa cu paste sub geam.” Ce sa vezi? Cand am ajuns acolo, toate mesele aveau paste sub geam. Si e fascinant sa le analizezi, te simti ca intr-un muzeu al pastelor.
Pe Calea Victoriei 26, vis-a-vis de o banca, Pasta Restaurant se intinde pe 2 nivele, unul mai italienesc ca altul. Deasupra intrarii scrie mare „Once upon a Pasta” iar meniul te intampina pe o tabla de scris, in timp ce televizorul deruleaza mereu o pelicula alb-negru din Cizma. Mesele se insira aerisit la parter si la etajul 1, fiecare cu propria-i colectie de paste felurite, care te duc cu gandul ca totul ar putea fi realizat din paste: papioanele, lesele de catei, burlanele, coafurile afro, ba chiar si cordoanele ombilicale.
Nom-nom-nom. Ce? Aia a fost cu morcovi?!
E foarte greu sa te hoatarasti ce sa alegi, cand ai ca optiuni paste normale, integrale sau bio, in 14 forme si cu atatea sosuri cate gusturi sunt pe lume. A trebuit sa vina biata chelnerita de…3 ori? Dar ceva-mi spune ca asta e media drumurilor ei, pana cand clientii se hotarasc.
Am ales paste normale, o portie cu somon si alta cu fistic. Doar ca oi fi fost copil cuminte ca am primit si-o portie de supa crema din partea casei, completata cu o felie de paine mai apetisanta ca ambele castigatoare Miss Universe impreuna. Ce sa mai, am devorat-o fara mila si apoi am intrebat cu ce anume a fost minunatia asta aurie, caci trebuia sa dau de stire.
Cu morcovi. Supa crema de morcovi. Si mi-a cazut fata. Caci eu detest morcovii. Iar morcovii bietei mele mame de obicei sfarsesc stricati, scofalciti si abandonati intr-un bol la care nu ma uit nici batuta. Iar pe astia ii facusem nevazuti in cateva momente si-mi mai venea si sa spun „Saru’ mana pentru masa, a fost buna si gustoasa.”
Dolce far paste
A venit momentul de gratie. Ne sunt aduse doua farfurii colturoase cu o portie de Salmone in culoarea anului, roz cuart, si una de Pistacchio, pe care o dezvalui de acum: a devenit felul meu de paste preferat. Si nici macar nu era portia mea…
Cum astazi dovada ca-ti place mancarea este c-o pozezi, inainte sa gustam cu pofta, am fotografiat pulberea de fistic si bucatelele suculente de somon. Gata, ritualul infulecatului modern fusese savarsit. La razboooi! Si, Sfanta Tomata, imi ploua-n gura si acum cand ma gandesc la gustul suav al combinatiilor din alea doua farfurii.
N-am sa va duc cu zaharelul, portia companiei mele a fost de-o mie de ori mai pe gustul meu decat ce comandasem eu, si pe aceasta cale recomand celor care adora mancarea nitel mai sarata si mai condimentata Paste cu Fistic la Pasta Restaurant. Cu-o savoare ce-aducea putin a carbonara si cu-n aspect grozav realizat de fistic, portia aia de paste a fost mama pastelor. Si tatal lor, oricare ar fi acela.
In ceea ce priveste portia mea cu somon, a fost grozav de buna, cu-n gust mai delicat. Recomand mai ales celor ce prefera finetea inaintea intensitatii, cand vine vorba de mancare. Sa mai mentionez ca discutia in timpul mesei a fost scurta iar furculitele mai ca n-au avut astampar?
Cand terminasem pastele, eu una aveam un zambet satisfacut si imi planificam in gand cu cine si cand mai pot reveni acolo. N-am ce zice. Pasta Restaurant nu doar ca a trecut testul unei dependente de paste, dar a devenit unul dintre localurile preferate.
Buon Appetito!
Despre alta experienta la Pasta Restaurant, mai poti citi si aici.
Sursa foto: Facebook Pasta Restaurant