Exista peste 500 de soiuri de ciuperci comestibile in Romania si eu nu stiu sa-l gatesc pe niciunul (sper sa nu citeasca treaba asta mama tizului lui Eminescu). Dar aseara am fost la evenimentul de lansare al noii emisiuni de la Paprika TV, am mancat cele mai bune bruschete cu ciuperci si trufe din lume si acum astept sa apara emisiunea,  sa aflu si reteta. Parol ca o incerc, cu pretul degetelor mele.

Nu prea le-am facut cinste cu fotografia asta, dar crede-ma ca astea sunt cele mai bune bruschete cu ciuperci si trufe. Si parmezan.

Ca la mama acasa cu Patrizia Paglieri

Noua emisiune de la Paprika TV va fi prezentata de Patrizia Paglieri, simpatica italianca pe care o stii de la Masterchef. Ca la mama acasa, emisiunea Patriziei, va avea premiera pe 15 octombrie, de la ora 21 si apare in reluare a doua zi, de la 11.

Formatul emisiunii e simplu: Patrizia prezinta 2 retete in fiecare editie, cu promisiunea ca vei putea sa le faci si tu impreuna cu ea, pentru ca vor include ingrediente accesibile dar combinate gustos, intr-un stil fusion. De altfel, asta va fi conceptul emisiunii. Retete simplu de preparat. Cu ingrediente simplu de procurat. Din bucataria italiana, romaneasca si internationala.

In plus, se anunta cateva surprize. Prima fiind ca fiul Patriziei, Francesco, i se va alatura mamei sale intr-un duo gastronomic a carui reteta n-am reusit s-o sterpelesc. Asa ca ramane de aflat in editia respectiva.

In final, as incheia cu un truc pe care l-am invatat tot la evenimentul de lansare: daca te apuci de gatit cu Patrizia si vrei sa asortezi un vin de poveste (dar nu prea te pricepi la potriviri bahice), alege un Rose. Acesta merge aproape la orice, cu conditia sa nu depaseasca 3 ani pentru ca este foarte perisabil.

Patrizia, do your magic. Sau ai spune tu:  buon appetito.

Poza asta e cam neclara dar era singura in care nu mi se vedea burta babana, dupa ce ma rasfatasem cu toate deliciile Patriziei. Sorry.

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.