Padurea Colorata si cainele
Doua dintre activitatile mele preferate: calatoritul si imbratisatul cainilor

Acum cateva saptamani, am descoperit un loc unde e toamna tot anul. M-am plimbat cu gasca mea de drumeti in Padurea Colorata, un loc unde te astepti sa apara fie o marmota vorbitoare, fie un spiridus. Atat de magica pare. Nu au aparut personajele de basm, dar macar am imbratisat un caine si m-am delectat cu o lucrare de manifest exceptionala. O zi reusita, asadar.

Padurea Colorata din satul Poienari

Artistii din Padurea Colorata
Artistul si echipa lui; sursa foto: Adevarul

Artistul Mihai Topescu din Targu Jiu a adunat in 2017 o echipa de voluntari, vopsea care nu dauneaza copacilor si un set de scari. Apoi s-a pus pe treaba intr-o padurice de pe DN67, intre Horezu si Targu Jiu si a transformat-o intr-o atractie turistica-manifest eco-loc de netaiat copacii. Astazi e cunoscuta drept Padurea Colorata iar el a fost premiat in cadrul Galei Premiilor Uniunii Artistilor Plastici din Romania pentru proiect.

Ideea sa este un manifest impotriva defrisarilor, cu trimitere la faptul ca un copac marcat cu rosu e un copac condamnat la taiere. Dar artistul a vopsit padurea in rosu, galben, mov, verde, portocaliu si albastru si astfel, in loc sa renunte la viata, a chemat viata mai aproape de copaci.

Pasarile sunt atrase de culorile vii iar cantecul padurii se aude de cum te dai jos din masina. Mihai Topescu spune ca acum acesti copaci seamana cu coloanele unui templu, ceea ce face din padure un templu al naturii. Cred ca imi place mai mult decat Acropole.

Ce faci si cat stai printre copacii colorati

Vopseaua din Padurea Colorata e tree-friendly
Vopseaua nu afecteaza copacii

Padurea Colorata e un loc de promenada. Vii, te plimbi, aplici celebrul indemn “priveste cerul”, faci cateva poze si apoi o intinzi. Nu se lasa cu bilet de intrare, dar nici cu gratar.

Noi am stat in jur de 20 de minute, sa admiram copacii vopsiti in culori intense. Am avut norocul ca peisajul sa fie cu atat mai interesant, cu cat toamna era in plina desfasurare. La un moment dat, a aparut de nicaieri si un caine foarte prietenos. Mi-ar placea sa cred ca era doar in trecere.

Catelul din padure

Am incheiat calatoria in faimoasa Padure Colorata cu o serie de poze, din care am tras concluzia ca nu voi mai face prea curand fotografii sarind. Aici dovada:

All in all, Padurea Colorata e foarte faina, mai ales la asfintit, cand surprinzi lumina furisandu-se printre copaci. Daca ai drum spre Horezu sau Targu Jiu, ar fi pacat sa nu faci o oprire.

Comments

comments

One thought on “Calatorie in Padurea Colorata din satul Poienari, langa Horezu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.