• Actori: Toni Grecu, Jojo, Catalin Neamtu, Cosmin Natanticu, Claudiu Maier
  • Text: Toni Grecu si actorii Serviciului Roman de Comedie
  • Teatru: Godot
  • Durata: 80 minute

Poate simti nevoia sa ma corectezi si sa scrii „o zi din viata mea”. Dar asta inseamna doar ca baietii (si Jojo) si-au atins misiunea cu jocul lor de cuvinte, dupa care si-au intitulat cel mai recent spectacol, la Godot. „O zic din viata mea” este o incursiune de povestiri personale si umoristice, in stilul dulce al vechiului grup Divertis.

O zic din viata mea, moderat de Toni Grecu

Fiecare dintre cei 4 crai de la rasarit si mandra Jojo isi povesteste un moment din viata sa si, pe langa treaba asta, spectacolul este completat de scenete colective care sa faca nitel haz de necaz, nitica bascalie de situatia Romaniei si care sa exploateze cu bun simt dar plin de umor stereotipurile romanesti.

Impresie generala – daca as fi putut, as fi fluierat si eu ca Rona Hartner

Am o problema. Nu stiu sa fluier. Si atunci cand vreau sa fluier…nu fluier. E pacat, ca spectacolul asta isi merita chiuiala, dar noroc ca m-am nimerit cu Rona Hartner, care a salvat onoarea publicului. Ca, altfel, conform uneia dintre scenete, poate chiar era in pericol sa si-o ia pe coaja de la un personaj dirijor.

Am apreciat dinamica scenariului, o compilatie fericita intre momente de stand-up si scenete cu care omu’ poate empatiza, precum si varietatea subiectelor, de la divorturile moldovenesti la rutina unei mame din suburbii. M-am bucurat sa confirm faptul ca generatia de aur a comediantilor (in frunte cu Toni Grecu) se imbina si chiar imbratiseaza noua generatie (al carui reprezentant e Natanticu) intr-un scenariu actual, placut pentru toata familia careia ii recomand sa vina cu mic cu mare la spectacol.

Actorii au fost intr-o forma de zile mari si chiar daca acum ii stii ca Serviciul Roman de Comedie, publicul din sala i-a cunoscut ca Divertis iar impresiile de dupa se auzeau doar „Foarte tare Divertis in seara asta”/ „Astia de la Divertis tin pasu’ cu vremurile noastre”. De altfel, show-ul a avut formatul clasic – Toni Grecu si-a asumat rolul de amfitrion si a moderat momentele.

In final, as incheia doar cu laude si speranta ca vor repeta figura si intr-o alta reprezentatie (si nu ma refer la acelasi spectacol, care va avea loc din nou si pe 1 noiembrie). A ma uita la ei e ca si cum as retrai momentele de hahaiala de cand eram pustoaica si nu ratam niciun show al lor de la televizor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.