Era o perioada in care, indiferent de persoana cu care ma vedeam la o iesire in oras, ii propuneam sa ne vedem la Starbucks-ul de la Unirii. Era aproape de metroul care ma ducea spre casa, avea o ambianta cozy, mirosea demential si era intotdeauna cald, chiar si in zilele in care jurai ca nu vei mai iesi din casa pana cand temperatura nu va atinge varsta ta.

Starbucks a fost martorul multor chicoteli si impresii de la intalniri, multor angoase topite de o ciocolata calda, multor regrete spuse in sfarsit cu voce tare dar si multor vesti bune. Eu pur si simplu iubesc brand-ul asta.

Foto: Vlad Eftenie

Starbucks Reserve

Treaba buna e ca, tot in zona Centrului Vechi, s-a mai deschis de curand un nou Starbucks. E vorba de unul special, il cheama Starbucks Reserve si face parte din cafenelele premium ale brand-ului. Este aproape de Lupoaica, pe Lipscani 71. Timp de doar cateva luni, poti sa bei si tu aici una dintre cele mai rare cafele din lume, careia ii e dedicata si o estetica diferita de identitatea predominata de verde, asa cum ne-a obisnuit Starbucks. Noile sortimente sunt obtinute prin tehnologia Clover iar Bucurestiul este cea de-a 4-a destinatie din lume care pune la dispozitie aceasta gama Reserve, dupa Amsterdam, Londra si Moscova.

Dispozitivul Clover e o presa inversata si automata prin care zatul iese la suprafata iar cafeaua , printr-un proces de vacuum, este extrasa in jos direct in recipient. Presa este programata astfel incat fiecare etapa sa indeplineasca anumite conditii de calitate. Spre exemplu, apa se foloseste doar la o anumita temperatura, pentru a nu afecta aroma cafelei.

La degustarea de saptamana asta, vedeta serii a fost Kenya, o cafea parfumata intens cu un accent puternic energizant (pe testatelea) si cu  o aroma deosebita. A fost printre putinele cafele pe care le-am savurat pe deplin fara polonicele de zahar si fara sticlele de lapte ce-mi acompaniaza, de obicei ceasca de cafea.

Prinde sortimentele Clover ale acestui sezon si bucura-te de ambianta cozy a cafenelei, la parter sau la etaj, intr-o companie buna. Chiar daca e vorba doar de o cafea.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.