Hei, tu. Neuronule plictisit, da, da, cu tine vorbesc! Ai chef de o petrecere tare, cu discutii dezbracate de trac (nu frac!) si subiecte indraznete? Grozav, uite care-i treaba: pe 24 iunie, va avea loc Noaptea Institutelor Culturale.

Noaptea Institutelor Culturale

Poate ai mai fost la o astfel de noapte sau poate ca nu. Cert este ca a 10-a editie include un spectacol de teatru dupa sonetele lui Shakespeare, proiectii, lecturi si o dezbatere dedicate marelui dramaturg britanic, o expozitie de benzi desenate si de ilustratie pornind de la o piesa scrisa de Cervantes, precum și un spectacol-lectura bazat pe fragmente din „entremeses” ale indragitului scriitor spaniol.

Cu un program de recitaluri – de la vioara si flaut sau oboi, clarinet, corn, fagot, percutie, la bandoneon, concert in limbile minorităților din regiunea poloneză Podlasie, muzica greceasca, muzica frantuzeasca interpretata in varful unei rochii uriașe, jazz, jam session live, festa portuguesa, silent disco și post-techno party, cea de-a zecea editie a Noptii Institutelor Culturale ofera o calatorie muzicala pentru toate gusturile.

Noaptea de 24 iunie aduce și numeroase proiecte expozitionale: un dialog in benzi desenate, bazat pe improvizatie, un graffiti performance, expozitie de sculptura, expozitia de BD si ilustratie „Miguel En Cervantes. Panorama Minunatiilor”, expozitia de obiecte adunate „B L A N K” , expozitia de arhitectura, design de produs, fashion și grafic design „Romanian Design Week Classics”, expozitia vestimentara „Vesminte traditionale grecesti”, expozitia itineranta „Cele mai frumoase carți”, expozitiile de fotografie „Azulejo: Story of tiles”, „Romy Schneider” sau „Immota Manet” (care prezinta, in fotografii alb-negru, urmarile cutremurului din L’Aguila).

Programul se va desfașura in intervalul orar 12:00-02:30 in 12 spații culturale din Capitala: ARCUB – Hanul Gabroveni, British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Green Hours, Goethe-Institut, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura si Spatiul Public European, care vor gazdui peste 50 de evenimente propuse de cele 15 institutii culturale.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.