Cand el avea perioada salatelor, eu aveam perioada coastelor. Cand eu eram in perioada deserturilor cu ciocolata (din care n-am iesit niciodata), el era in perioada shake-urilor cu vitamine. Stiu, din punct de vedere culinar, eu sunt „finuta” din relatie. Abia pe la perioada burgerilor ne-am unit gusturile iar acum poftim din nou impreuna la fripturi medium rare. Motiv pentru care eu si tizul lui Eminescu am urmat circuitul fripturii in restaurante, cu putin ajutor de la Tripadvisor.

Pana ieri aveam un mare crush si o oaresce dezamagire pentru 2 repere hipercunoscute pentru vanatorii de fripturi. Insa de 8 martie, am ajuns la Noa Restoclub, pe Victoriei 26, in zona Universitatii, caci era mentionat de Tripadvisor la recomandari de fripturi, si am fost amandoi incantati.

Mancarea de la Noa Restoclub

Ce m-a amuzat este ca suporturile de masa par a oferi indicatii asupra pozitionarii veselei si tacamurilor, ca si cum lectia de bune maniere face parte din experienta. Recunosc ca eu nu mi-am comandat tocmai friptura, pentru ca slabiciunea mea permanenta sunt fructele de mare si nu am putut sa refuz o portie babana de spaghete negre ornamentate cu calamari, scoici in cochilie si inele de calamar, cu usturoi si ardei iute. Pentru ca asta comand cel mai des cand ies in oras (caci poftele vin si trec, dar all time favorite food nu), aveam destui termeni de comparatie.

Conform fructometrului meu de mare personal, a fost una dintre cele mai gustoase portii de paste cu fructe de mare ever, mai ales ca lighioanele se inghesuiau de parca voiau tigai la reducere, la mine in farfurie. Un adevarat festin de gust exotic, insa ce-i drept, pentru un pret mai piperat decat prefer, in general. Insa cantitatea de calamari si prietenii lor marini chiar face diferenta, fata de alte meniuri. Si e de mentionat ca e un fel de mancare foarte putin sarat.

Mult asteptata friptura pe care am gustat-o si eu, Muschi de vita cu funghi porcini si ciuperci champignon, a fost grozava. Frageda, perfect gatita conform indicatiilor (medium rare), la un pret mai mic decat la cele mai renumite restaurante de friptura, insa si mai mica la gramaj. A fost asezonata cu ciuperci extra suculente si cu putina salata. Din 2 imbucaturi, totul mi s-a parut deicios si foarte armonios asortat. Friptura lui Noa nu doar ca a trecut testul, dar o recomandam cu pofta.

La vreme de sarbatoare, se cade si un desert. Am incercat strudelul cu mere si caramel care a ajuns fierbinte si crocant, intr-un plating simpatic. Un sfat prietenesc: nu te calici si nu te infige in el, pentru integritatea papilelor tale gustative. E fierbinte, tocmai ti-am spus. Pentru cei care nu se dau in vant dupa ciocolata, e o super alegere, insa te rog eu mult, daca tu si ciocolata va trageti de sireturi, comanda Ferrero Cake, e o nebunie fabulos de gustoasa cu un blat foarte fraged si o glazura ce aduce putin a prajiturile lucioase, ca de oglinda, ce sunt acum la moda. Am adorat fiecare bucatica.

Si cum am vorbit cam mult de mancare, ma opresc aici si ma duc sa dau o raita prin bucatarie. Pacat ca cei de la Noa nu fac si livrari…

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.