Nina Hariton este castigatoarea Chefi la cutite sezonul 11 si autoarea cartii proaspat lansate – Pas cu pas

 

Fara nicio indoiala, traiesc ca sa mananc. De aceea mi-am luat norocul la subtioara si pasiunea in spinare si-am pornit sa fac food copywriting pe makethesloganbigger.com. Doar ca in aventura mea culinara, trebuie sa fac o marturisire – iubesc sa mananc, dar n-am niciun skill de gatit. Si cu treaba asta recunoscuta, vreau sa spun ca prima carte de retete semnata Nina Hariton, castigatoarea Chefi la cutite, m-a prins de la primele pagini. 

Pentru ca este explicata atat de bine si porneste de la baza, ca pana si eu, care prefer doar sa degust, simt ca as putea incerca sa intreprind ceva in bucatarie pornind de ea. Asa ca titlul “Pas cu pas in bucatarie” este cel mai inspirat dintre toate. Pentru retetele de baza, pasii sunt duplicati in imagini. Pentru tehnicile de baza, regasesti semnificatia in cuvinte simple. Dar, in acelasi timp, cartea include retete cu iz frantuzesc, dar care evoca si copilaria Ninei din Republica Moldova, iar aceasta imbinare reusita face din proiect unul complex si complet. Este o carte atat de utila pentru incepatori si atat de inspirationala pentru avansati, ca e prima data cand ma indragosestesc de o carte de bucate!

Chef Nina Hariton

 

Nina Hariton este castigatoarea Chefi la cutite sezonul 11. A fost cutitul de aur al lui Chef Bontea, dar inainte de a-i accepta propunerea sa fie in echipa sa, a primit 3 cutite de aur, din partea fiecarui chef. Este cea de-a treia femeie care castiga consecutiv trofeul si cea care, cu cea mai mare modestie, promite sa isi continue drumul culinar spre noi proiecte de bun gust. Nu de alta, dar oricum ea demonstreaza extrem de multa rabdare nu doar in preparatele sale, dar si in ceea ce priveste participarea la Chefi la cutite – se inscrisese in pandemie, iar acest lucru a facut dificila participarea concurentilor din afara Romaniei, motiv pentru care abia dupa 2 ani si-a inceput aventura la Chefi la cutite.

Si daca te intrebai unde era Nina, raspunsul este in Franta, acolo unde, in 2015, a fost admisa la L’école de Paris des Métiers de la Table, unde a invatat timp de un an bazele bucatariei si ale culturii gastronomice la cel mai inalt nivel. In toată aceasta perioada, mentorul ei a fost Adrien Roux, chef si discipol al renumitei vedete din gastronomia mondiala, cheffe Hélène Darroze, care pana in prezent detine trei restaurante cu 6 stele Michelin (The Connaught din Londra, cu 3 stele Michelin, Marsan par Hélène Darroze din Paris, cu 2 stele Michelin si Hélène Darroze à Villa La Coste din Provence, cu 1 stea Michelin). A continuat apoi cu Anaïs Foray, cheffe de peste 15 ani, alaturi de Yannik Alléno, un chef care a acumulat de-a lungul carierei sale 12 stele Michelin. 

Ce-as mai vrea eu sa adaug este ca am avut placerea sa fac cunostinta cu Nina la evenimentul de lansare al cartii ei si m-a surprins atat de placut! Este un om extrem de cald, mereu zambaret, cu o curiozitate sincera si sanatoasa de a-i cunoaste pe cei care au venit sa o sustina si cu o modestie pe care eu n-am mai intalnit-o la oamenii cu parcursul ei profesional si cu succesul ei la televizor. M-a cucerit complet!

Cartea Pas cu pas in bucatarie

 

Cartea Pas cu pas în bucătărie semnata Nina Hariton prezinta tehnici, retete si secrete din bucataria copilariei ei din Republica Moldova imbinate armonios cu elemente din bucataria franceza haute cuisine, retete pe care le-a invatat in zeci de ani si pe care le-a exersat de sute de ori pentru prieteni, familie si pentru oameni indragostiti de gastronomie. 

Personal, dupa ce-am rasfoit retetele, m-as avanta sa incerc si eu propunerea Ninei de Ceviche de dorada, pentru ca sunt indragostita de bucataria Americii Centrale si am fost surprinsa sa aflu din cartea sa ca, de fapt, ceviche se trage ca tehnica din Franta.

Daca vrei sa te delectezi cu minunatiile produse de Nina Hariton, poti cumpara cartea aici – ebookshop.ro. De mentionat este ca 11% din drepturile de autor din vanzarea cartilor vor merge spre Asociatia Blondie, care ajuta cauzele copiilor defavorizati cu probleme grave de sanatate. 

Spre final, nu-mi ramane decat sa te indemn sa savurezi retetele gandite de castigatoarea Chefi la cutite si preparate de tine cu un vin Ceptura si multa voie buna. Sau pofta buna!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.