Daca feminista inseamna sa nu rad la glumele despre femei la volan si sa-l pun pe tizul lui Eminescu sa culeaga floricele cand e vorba de schimbat becul caci tre’ s-o fac eu cu manutele mele, sunt cam departe de a fi una. Dar imi place la nebunie sa ma uit la seriale cu femei puternice si sa ma las inspirata de ingeniozitatea, curajul si devotamentul unor femei puse in situatii limita dar care reusesc sa ramana sincere fata de ele insele si sa nu-si calce principiile. Sau s-o faca cu stil…

Netflix are o gramada de astfel de personaje iar ele actioneaza fix ca niste prietene pline de sfaturi bune. Serios, inca ma mai gandesc la faza cu surpriza incendiata pe care asa-zisa prietena a lui Piper a stins-o cu piciorul, trezindu-se apoi in rahat, la propriu, si sunt la o tradare distanta s-o aplic. Pentru ca are atatea personaje fabuloase de oferit, Netflix le-a adunat pe toate in niste activari pline de imaginatie si ni le-a servit intr-un eveniment dedicat femeilor, in mansarda de la Simbio.

Femeile Netflix

Netflix ne-a prezentat atat cele mai iubite personaje – Piper si Alex din Orange is the new black, Jessica Jones, fetele din Glow, Gilmore Girls sau Eleven din Stranger Things – dar si adevaratele femei care au creionat personalitatile lor puternice:

  • Tina Fey (Unbreakable Kimmy Schmidt)
    • Creatoare serialului Unbreakable Kimmy Schmidt  a fost nominalizată de 15 ori pentru munca ei la acest serial, incluzând premiul pentru Outstanding Comedy Series și Comedy Episode of the Year.
  • Jenji Kohan (Orange is the New Black/GLOW)
    • Jenji este femeia din spatele unora dintre serialele tale preferate: Orange is the New Black și GLOW. În 2014, a fost numită drept una dintre cele mai influente persoane din lume în top 100 Most Influential People in the World  de la Time Magazine.
  • Dee Rees

Rees este regizorul din spatele filmului american de epocă Mudbound și a intrat în istorie la premiile Oscar, în calitate de prima femeie de culoare nominalizată pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Evenimentul Netflix

Daca te intrebi cum s-a desfasurat evenimentul Netflix, coltul Glow ne-a asteptat cu o sesiune incendiara de make up, serialul Orange is the New Black s-a transpus intr-o mini-inchisoare cu tot cu salopete de detinut iar biroul Jessicai Jones ne astepta cu vestea unui nou sezon care incepe chiar de 8 martie.

Care e personajul tau feminin preferat de la Netflix?

PS: Mandrele din fotografiile mele sunt Simona Mocanu si Angela de la CineAmator.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.