Sper ca, daca ii intrebi pe prietenii mei foarte apropiati cum sunt eu, iti vor raspunde ca sunt creativa sau pozitiva. Sau macar roscata! Dar cel mai probabil nu vor spune asta, in prima instanta. Atunci iti vor spune ca sunt zapacita, clumsy, cam aeriana, visatoare si alte sinonime partiale sau totale din tema asta a zanaticilor. Da, sunt zapacita.

Sunt zapacita si mai si povestesc

Cum deja am stabilit caracteristica mea esentiala – sunt ZA-PA-CI-TA- sa va povestesc ce boacana am facut ieri.

Ma duc eu frumos la casa de bilete Metrorex de la Titan si scot o hartie de 100 lei, ca sa-mi iau bunatate de abonament de-o luna, de 70 de lei, sa ma plimb intr-o veselie, cum mi-e firea. Cum intind eu bancnota, cum vad ca vine metroul.

Si-ute asa, apare blank in mintea mea, imi iau cartela, o validez si topai grabita spre vagon. In toata ecuatia asta, in caz ce nu si-a dat nimeni seama, am uitat sa-mi iau restul.

Si pentru ca sunt zapacita nevoie mare, cred ca mi-am dat seama dupa vreo 2 ore, cand eram deja la Energiea, savurand o limonada cu niste oameni faini. Tre’ sa recunosc ca mi-a cam stat in gat, cand mi-am dat seama.

Nu am facut caz de treaba, ca povesti despre capul meu in nori sunt destule si nici nu mi-am facut mari sperante ca ii voi recupera. Asa ca am stat pana tarziu si-am zis ce-o fi, o fi.

Cand m-am intors, insa, la statia de metrou de la Titan, am zis sa incerc, totusi, sa-mi recueperez cei 30 de lei. Cine stie, poate o fi astazi vreo sarbatoare, poate i-o fi facut careva vreun bine lu’ tanti si o dori sa-l dea mai departe. Poate o fi si ea de principiul ca tre’ sa ne ajutam intre noi, ca astia mai mari nici batuti n-o vor face.

 De ce si-a castigat Metrorex o bila alba ca sunt zapacita

M-am dus la tanti de la ghiseu, era aproape 10 noaptea, dupa vreo 4-5 ore de la boacana. I-am spus de patanie si-am rugat-o sa-mi inapoieze banetul. Ce-i drept, eu nu retin figurile iar tanti a cam sarit la mine ca am certitudinea ca la ea s-a intamplat boacana? Pai, stai, ma tanti, ce-mi pasa mie ca erai dumneata sau Spanul din Harap-Alb? Mi s-a intamplat aici, la casa asta de bilete.

Si-apoi s-a ratoit ca uite, pe cartela mea scrie ca expira pe 14. Asta inseamna ca mi-o facusem ieri, nu azi. Ce sa-i zic? Ca daca nu stie ca valabilitatea niciodata nu curpinde si corespondentul zilei in care ti-ai facut-o, din luna urmatoare, a lucrat degeaba 1001 de ani la Metrorex?

In fine, i s-a facut mila de mine ca-s cetatean roscat si bleg si zapacit si-a dat, totusi un telefon. Si-apoi, si-a mielusit vocea si mi-a zis ca banii ma asteptau pe nu stiu unde dar ca, uite, imi da din sertar.

Asa ca ziua s-a incheiat cu bine, am vazut niste bani la care nu mai speram, desi erau ai mei, si pun frumos o bila alba in fruntea Metrorex-ului, sa se stie ca mai fac si d-astea. Si sa vad ce fac cu aia 30 de lei, ca aia-s bani pretiosi acum, doar sunt dovada ca Metrorex e baiat de treaba.

sursa foto: Adevarul

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.