Ay, ay, ay, ce fiesta artistica a fost aseara la La Rambla, restaurantul spaniol unde Marcel Thiele si-a asternut pe trepied arta sa! Cam pe cand iesea lumea de la munca, o mana de oameni pasionati de pictura si fermecati de Sangria s-a adunat la restaurantul spaniol din Victoriei sa admire cateva dintre cele peste 400 de tablouri ale pictorului de origine germana Marcel Thiele.

Marcel Thiele

Cea mai tare parte a serii a fost ca insusi Marcel Thiele a fost ghidul intalnirii, povestindu-ne cu generozitate despre procesul creatiei dar, mai ales, despre noua sa viata artistica, de cand a renuntat la pozitia de top management a unor importante branduri de retail internationale. Dar era suficient sa-l auzi vorbind cu atata mandrie ca sa iti dai seama ca nu regreta decizia!

De altfel, picturile sale sunt deja incluse in colectii private din mai multe tari, dintre care Franta, Italia, Cehia,  Brazilia sau SUA. In Romania, cea mai recenta expozitie a avut-o la Mariott, numita #CrossRoads, iar atelierul sau de pictura, unde Marcel isi manifesta talentul, este locul unde multi artisti isi cauta inspiratia si filmeaza materiale neconventionale.

Dar Marcel nu se rezuma la panza, ci este un experimentalist in adevaratul sens al cuvantului, lucru vizibil din stilul sau eclectic. Marcel Thiele decoreaza sticle de vin, casca sa de motocicleta, ba chiar caroseria propriei sale masini.

Vestea buna este ca si tu poti admira arta lui Marcel Thiele, intre 8 septembrie – 30 noiembrie, la restaurantul La Rambla, unde se afla si seria Oblivion, cu accente puternice de albastru, asternuta pe panza intr-un stil abstract, inspirata dupa Pollock.

Iar daca vrei sa te familiarizezi inainte cu artistul german care a preferat Romania, poti accesa pagina lui de Instagram sau Facebook.

Si acestea fiind spuse, Salud por Marcel Thiele!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.