Astazi e o zi frumoasa. In special, pentru ca e duminica. Dar si pentru ca e ziua mamei mele. Si, in sfarsit, o sa mai mananc si eu mancare gatita. Glumesc. Dar sa revenim la tine, sarbatorito. La multi ani! Postarea asta iti e dedicata, pentru ca florile se ofilesc, dar amintirile cu tine sunt proaspete oricand.

Un buchet de multumiri

Mama, in loc de freziile cu care as impanzi un buchet de flori, as strange mai ales amintirile legate de devotamentul tau. Cred ca unele femei sunt facute sa fie mame si tu, sigur, esti una dintre ele. Poate si pentru ca n-as putea vreodata sa fac jumatate din sacrificiile tale, ma rezum sa fiu mama unei pisici (si aia, la distanta).

Iti multumesc ca ai investit in mine tot timpul, energia, rabdarea, increderea si gologanii pe care ti i-ai rupt din energia, rabdarea, increderea si gologanii cu care ti-ai fi putut tu construi momente mai usoare.

Tu esti carioca mea alba pentru zile negre. Ai acceptat o caciula de blana mergatoare, pe nume Pira, cu perioada de valabilitate de 17 ani, doar ca sa imi dregi zambetul intr-o perioada cand il dadusem disparut. M-ai incurajat atunci cand nu aveam incredere in mine (si asta echivaleaza lejer cu durata Tanar si nelinistit) si m-ai impins sa fac lucruri ce acum fac parte din rutina mea (chiar si blogul l-am facut la initiativa ta). M-ai eliberat de presiuni atunci cand a trebuit sa-mi aleg drumul in viata (intr-un univers paralel, sunt sigura, totusi, ca sunt o olimpica la matematica de care esti mandra) si m-ai sprijinit sa-mi aleg ce-mi place chiar si atunci cand alternativele erau gratis si nu presupuneau efort din partea ta.

Tu esti cea care ma determina sa-mi doresc la fel de mult sa ma intorc din calatorii cum imi doresc sa plec spre ele, pentru ca mesele tale imparatesti la intoarcerea acasa ma fac uneori sa cred ca poate am salvat lumea cat am fost plecata si nu mi-am dat seama.

Mama, tu esti aducatoarea mea de sandale atunci cand ale mele mi se rup la metrou, masterchef-ul meu de clatite cand mi-e pofta si ale mele ies omleta, gazda perfecta pentru grupul meu de prieteni despre care uneori am impresia ca te place mai mult pe tine decat pe mine si consilierul meu obiectiv atunci cand mintea mea e incetosata de tentatii efemere.

Pentru toate lucrurile pe care mi le-ai cumparat fara sa cazi la invoiala cu portofelul, pentru toate incurajarile pe care mi le-ai pus sub pasi fara indoiala ca poate nu le-as merita, pentru toate glumele cu care mi-ai sters regretele cu convingere si deschiderea ta ca mama, iti multumesc.

La multi ani, mama!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.