In prag de viscol, am trecut pragul de la Godot Café si-am vizionat pe 15 ianuarie premiera piesei de teatru Koln, cu Iulia Verdes si Alexandra Laura Badea. Si atmosfera piesei, alimentata de 2 pupeze cu personalitate pestrita ( si ma refer la personaje si nu la actrite), m-a incalzit repejor, ba chiar mi-a inspirat si mie nitel chef de descarcare.

Koln

Ca piesa de teatru intr-o cafenea, Koln nu beneficiaza de un decor somptuos, insa patul cu motive romanesti, in forma de +, este tare interesant. Si este locul unde Vivi si Ale, personajele piesei, ajung de la discutii banale, in preajma Revelionului, sa-si marturiseasca dramele.

Se face ca cele doua chiriase din orasul Koln nu venisera de drag in Germania, ci impinse cumva de necesitate. Iar minciunile se decojesc ca niste foi de ceapa, piesa culminand, insa, cu prietenia celor doua femei, ramasa intacta, chiar si dupa marturisiri.

Ce-ar mai fi de imbunatatit

Dupa gustul meu, scenariul are o idee actuala, buna, insa executia ar putea fi perfectionata. In sensul ca dialogurile te cam pierd pe alocuri si iti dau uneori impresia ca pur si simplu auzi prin peretele de la baie pe vecinele tale isterice.

Cu alte cuvinte, cu toate ca ideea este una de interes general, modul cum este expusa face ca piesa sa fie destinata unui public amator de replici facile, iar asta e accentuat si de faptul ca e o piesa statica, unde dialogurile fac ( sau nu) totul.

Dar totusi, e de vazut

Chimia din „Koln” e vizibila. Nu stiu daca Iulia Verdes si Alexandra Laura Badea sunt amice in realitate, dar pe scena se completeaza grozav si iti face placere sa le vezi jucand impreuna.

Ideea scenariului, despre visul strainatatii si impresia ca acolo va merge totul grozav, este obiectul empatiei multora. Si prinde. Caci piesa expune atat motivul plecarii din Romania cat si spulberarea impresiilor despre viata ca pe roze din Germania.

Mi-au placut mult si pauzele din dialog, in care personajele marturiseau individual, ca intr-un jurnal, asteptarile, dezamagirile si realitatea lor crunta. Asta a oferit profunzime spectacolului.

De altfel, ramanand la parerea mea ca scenariul ar putea fi imbunatatit, cred ca cele 2 joaca foarte bine si aduc, pe cat posibil, sarea si piperul care n-au fost inca adaugate inca in replici. Mi-a placut Iulia Verdes pentru exuberanta si am cautat-o apoi si am vazut ca nu doar ca are profil pe IMDb, dar e si o iubitoare de pisici ( stiu ca una n-are de-a face cu alta, stiu, stiu, doar ca pentru mine, cea de-a doua treaba e la fel de importanta). Iar Alexandra Badea a fost perfecta in rolul mitomanei cu tendinte de autovictimizare.

Recomand Koln pentru o seara friguroasa in care tot ce-ti doresti e sa te relaxezi intr-o cafenea cu bauturi calde si spectacole accesibile…Vizionare placuta!

Urmatorul spectacol: 30 ianuarie

Cu: Iulia Verdes & Alexandra Laura Badea

Text și direcție scenică: Alexandru Unguru
Asistență direcție scenică: Natalia Cebanu

Scenografie: Cristian Stănoiu

Costume: Eliza Andreea Dinca

Ilustrație muzicală : Diamonds Are Forever

Durată: 1h 20
Preț: 30 lei

Spectacolul are loc la Godot Cafe- Teatru si rezervarile se pot face la:

021 31 61 682 si 0736 414 244 (L – D 12:00 – 19:00)
sau: [email protected] (L – V 12:00 – 18:00)

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.