Mare bucurie pe capul meu cand mai dau peste-un copil care stie ce-i ala casetofon. Si cand mai prind vreo poama rara din asta, il iau si la alte intrebari. De genul: da’ melodia Lambada o stii? Dar ai auzit de Cow and Chicken? Si daca minunea face ca tancul sa le stie pe toate, ii servesc intrebarea de gratie: auzi, istetule, dar de Beeltejuice ai auzit? Eeee, acum sa te tii.

Norocul lui Beetlejuice este ca se va bucura de o noua repriza de vizibilitate, caci TNT va introduce filmul ce-l are ca protagonist in noua grila de programe. Asa ca personajule al lui Tim Burton, sper sa bucuri si copiii din noua generatie asa cum m-ai bucurat pe mine!

Si pentru ca vestea merita dezvoltata, e Halloween-ul si stimabilul nu e de gasit, mi-am permis sa imaginez un interviu cu enigmaticul personaj, pe sistemul „eu centrez, eu dau cu capul, eu tin poarta” – eu intreb, eu raspund. Dar in stilul lui caracteristic.

Interviu de Halloween cu Beetlejuice

Il strig pe Beetlejuice si vad ca un gandac de pe podea o ia la goana, parca simtind pericolul. De nicaieri, cu un pocnet, apare Beetlejuice si dintr-o lovitura, prinde gandacul si-l da pe la nas, ca si cum ar degusta un vin parfumat, si-apoi il scapa pe beregata, lingandu-se pe buze. „It’s show tiiiiime!”incheie el spectacolul propriei aparitii. Astept sa se potoleasca si-l intreb:

Eu, bloggerul: Beetlejuice, cum sunt diferite Halloween-ul din 2016 de cel din 1988, cand a iesit filmul?

Eu, Beetlejuice: Atunci lumea se speria (sau nu) de fantome. Azi se sperie de oameni in carne si oase.

Eu, bloggerul: Tu te sperii de ei?

Eu, Beetlejuice: Da, cred ca sunt mai putrezi ca mine. Si partea proasta este ca nu la exterior, asa ca nu-ti poti da seama cine-i de temut si cine nu. Asa ca ajungi sa ai indoieli in privinta tuturor.

Eu, bloggerul: Beetlejuice, daca ar trebui sa sperii, din nou, azi, pe unul din oamenii acestia rai, ca sa plece dintr-o casa, pe cine ai alege?

Eu, Beetlejuice: Pe guve…Nu, as prefera decat sa sperii niste oameni si sa-i determin sa plece, as fi incercat sa fac martirii din Colectiv sa fi parasit clubul la timp.

Eu, bloggerul: Crezi ca ziua aceasta va redeveni vreodata Halloween sau va fi intotdeauna asociata cu Colectiv?

Eu, Beetlejuice: Dar Colectiv e un Halloween devenit realitate al carui monstru nu a fost inca doborat.

Eu, bloggerul: Beetlejuice, tu cum ai fost doborat?

Eu, Beetlejuice: Eu am murit de ras.

Si-apoi, plictisit, el ma saluta zambind cu dintii lui putreziti si plecat se face, cu acelasi pocnet cu care venise. In urma lui, gasesc un biletel: „Am plecat in vizita la Dracula. Continuam interviul anul viitor.”

S-o creada el ca anul viitor, eu stiu ca de acum, il gasesc pe TNT.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.