Aseara am fost la cel mai tare eveniment pe care l-am bifat anul asta: Internetics Interactive Expo. Vestea proasta e ca tine doar pana pe 25 noiembrie, asa ca e de bagat viteza. Vestea buna este ca e public si gratuit, asa ca ia-ti prietenii cu care te joci pe PS4 si hop-top la The Institute Space, pe Bulevardul Dacia 12.

Internetics Interactive Expo

De ce m-a dat pe spate vizita asta? Imi plac foarte mult experientele VR si evenimentul asta numara aproape 40 de astfel de activari. Istoria mea cu VR-ul a inceput la studio-ul de VR din Centrul Vechi, apoi am fost la sediul lor permanent de la Fabrica si ultima data la Bloggers Lan Party. Toate astea in decurs de vreo 2 luni. Deci e clar ca pasiunea mea pentru VR se apropie de pasiunea mea pentru pisici.

La Internetics Interactive Expo, am testat  experiente VR 360 in care ascultam povestea unor rromi, eram in mijlocul unei arene de circ, compuneam muzica pe faianta unei celule de inchisoare, hraneam un monstru cu alti monstri mici sau dansam si un panou kinectic imi copia miscarile prin culori. Dar topul acestor experiente interactive ar fi cam asa:

  1. Blind Vaysha – Canada

O gasesti la etaj, intr-un colt in partea dreapta a cladirii, langa VR-ul cu sticla de parfum. E povestea unei fete care s-a nascut cu o dizabilitate aparte: cu un ochi vede doar trecutul si cu celalalt vede doar viitorul. Fara posibilitatea de a vedea prezentul, ea oscileaza intre intervale despartite uneori de cateva ore, alteori de cativa zeci de ani.

E putin disturbing faptul ca vezi  ecranul impartit in doua din cand in cand, dar povestea face toti banii. Experienta dureaza in jur de 4 minute si este creata pe baza povestii lui Georgi Gospodinov, nominalizata la Oscar.

  1. VR si scaunul rotativ in forma de ou

Daca Vaysha m-a impresionat cu povestea sensibila, senzatiile tari le-am trait la parter, pe scaunul rotativ in forma de ou. Ii multumesc Zeului VR-ului pentru asa peripetii ce-am experimentat acolo. Asa cum banuiai, scaunul se misca turbulent in ritmul scenariului pe care tu il vezi in ochelari. Ai de ales intre o multime de nebunii. Eu am testat roller coaster-ul si pendulum-ul.

Avertizare: activarea asta e pentru cei ce adora adrenalina. Senzatia de la roller coaster se apropie foarte mult de cea pe care o simti cand esti intr-unul adevarat. Dar pendulumul…pendulumul e cea mai tare chestie pe care am experimentat-o ca adrenalina si nu-mi vine sa cred ca a depasit chiar si o saritura in gol din realitate. Daca ai venit pentru senzatii tari si n-ai incercat asta, ai venit degeaba.

  1. Camera Culturesc 100

Camera Culturesc 100 este data de numele aplicatiei pe care trebuie s-o instalezi ca sa vezi partea de augmented reality atunci cand scanezi lucrarile. Sunt cateva super colorate si frumoase, incepand de la una ce infatiseaza Coloana Infinitului pana la o ilustratie facuta de Sweet Damage Crew, celebra echipa de grafitti.

Atunci cand scanezi o lucrare cu tableta sau telefonul, ea prinde viata si devine similara unui gif. Spre exemplu, Coloana Infinitului pare sa se roteasca si sa se inalte, atragand diferite creaturi in jurul ei. E foarte distractiv!

As mai putea continua cu VR-ul in care esti o sticla de parfum sau multe altele, dar trebuie sa las loc de descoperiri, oricat de incantata as fi. Iar daca iti place genul asta de fun, cu siguranta n-o sa iesi din cladire pana nu vei bifa tot ce parea inedit, cu adrenalina sau entertaining. Distractie placuta!

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.