Noul show de joi de la Godot Cafe este Imprologia, un spectacol de improvizatie prezentat de Cosmin Natanticu si sustinut de 6 (din 10) artisti pusi pe glume, dintre care Neamtu si Paul Ipate. Cum numele lor iti bazaie la ureche, am zis sa vad despre ce e treaba si sa descopar si noii actori care ii acompaniaza. Zis si facut.

Imprologia la Godot Café

Imprologia se desfasoara foarte structurat iar asta e un plus intr-un spectacol care se bazeaza pe improvizatie. Prea mult imprevizibil ar putea coplesi chiar si spectatorii veniti pentru spontaineitatea artistilor.

Exercitiile de improvizatie au niste reguli simple, in care publicul participa activ. Spre exemplu, cei 6 trebuie sa spuna o poveste colectiva iar publicul alege tema. In alta etapa, o pereche de comedianti povestesc ceva, unul cu cuvinte iar altul ascuns in spatele celuilalt, gesticuland cu mainile, ca si cum ar fi ale primului, iar subiectul este, din nou, ales de public. Si tot asa.

Impresie generala – Neamtu are o carisma incredibila

Imprologia tine foarte mult de spontaineitate si de inspiratia de moment, de raportarea la contexte actuale, cu care publicul empatizeaza, si de munca in echipa. Asta e concluzia la care am ajuns eu, dupa ce am vazut spectacolul. E drept ca, intr-un show cu atatea variabile, poate ca umorul nu va fi la fel de intens ca la stand-up comedy. Dar atunci cand unul dintre participanti „o scapa”, placerea e mai mare pentru ca simti ca ai avut si tu o contributie in construirea glumei.

Neamtu a fost preferatul meu, asta probabil si pentru ca se cunoaste experienta. Chiar si spontaineitatea e o calitate pe care o poti antrena. Nu mi-e clar daca personalitatea lui exuberanta l-a ajutat sa se remarce si sa obtina cele mai multe rasete, dar cu siguranta are o carisma ce confirma ca meseria ii vine ca o manusa. O surpriza placuta a fost si Aida, o tanara ce-ar putea la fel de bine sa fie model. Dar prezenta ei de spirit, maimutareala si raportarea foarte potrivita la situatii au scos-o in fata la Imprologia.

Imi place selectia de jocuri. Preferata mea e povestea colectiva, un joc de care am dat si la ateliere de dezvoltare a inteligenetei emotionale. Inca ma gandesc cum am putea sa o punem in practica si eu si prietenii mei, fara sa se simta ciudat bietii de ei. Un alt exercitiu fun a fost cel in care Natanticu ii oprea in anumite momente si-i punea sa cante. Asa am descoperit ca unii dintre ei ar putea sa participe macar la X Factor.

Vestea buna e ca poti sa-i vezi si tu joia pe acesti 7 comedianti de la Imprologia, la Godot, in aceasta formula, cu promisiunea ca in fiecare joi, va fi cu totul diferit. Doar e improvizatie.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.