Poate ca ne zbatem noi pentru cauze bune: iesim in strada, ajutam batrane sa treaca trecerea de pietoni, ba chiar am o prietena care este atat de responsabila social ca ia totul la vrac, ca sa nu mai incurajeze productia de ambalaje de plastic. Dar tot mai scapam si nefacute: filmele piratate, lenea care te leaga de pat intr-un weekend in loc sa-ti vezi parintii si faptul ca te uiti in secret la Keeping up with the Kardashians.

Asa ca am zis sa mai reduc din pacatele-mi multe si sa-ti recomand niste ilustratii (verificate de mine, ca-i cunosc) direct de la sursa, de la niste oameni talentati care-si castiga traiul prin harul lor (nu, nu ghicesc in palma) si pot desena ceea ce pe tine nu te duce mana, ca sa iti asterni pe pereti ceea ce-ti doreai. Unde mai pui ca sunt in carne si oase si poti avea si tu o discutie umana cu ei despre rezolutii, tema, personalizare si pret.

Ilustratii de la Elena Matyas

Mi-a fost colega si pe langa faptul ca e un om grozav, ii umbla culorile-n manute de zbarnaie plansa. Ilustratiile ei sunt colorate si jucause, iti dau impresia ca lumea e un loc vesel si pot umple o camera de energie pozitiva mai bine decat ar face-o vreo vrajitoare de magie alba sau o potiune cu lacrimi de panda. Iar preferatele mele dintre lucrarile ei sunt cele cu animale. Ca astea:

Preluata de la Elena Matyas
Preluata de la Elena Matyas
Preluata de la Elena Matyas

Ilustratii de la Giorge Roman

La Giorge Roman imi place cel mai mult perspectiva circulara, de care el spune ca nu-l defineste, dar care da un farmec  aparte lucrarilor lui. Are un stil asa ironic si in concordanta cu bula in care traieste fiecare, ca ilustratiile lui par sa te indemne la un dialog cu tine insuti din care s-ar putea sa mai renunti la miserupism.

Preluata de la Giorge Roman
Preluata de la Giorge Roman
Preluata de la Giorge Roman

Poti sa gasesti tot pe Instagram lucrarile lui.

Bonus

Iar eu acum o s-o sfeclesc si o sa-ti dau si un pont de ilustratii gratis (dar nu furate), in caz ce ti-ai dat toti banii pe haine faianta, stiu cum e.

Cu toate ca primesc multe obiectii pe tema asta, mie imi place sa am chestii scrise pe pereti . Imi plac propozitiile pe care sa le vad dimineata si sa ma umple de energie si-mi place sa stau intr-o camera dominata de un cuvant puternic. Poate vrei si tu. In caz ce iti doresti o ilustratie simpla gen typography, cauta aici. Poti obtine una ca astea.

Si ca sa nu zica nimeni ca dau sfaturi de care nu tin cont (de fapt, simteam nevoia sa ma mai laud putin), uite cele 2 ilustratii care-mi zic mie noapte buna.

Comments

comments

5 thoughts on “Seria #CuibulDorului – Ilustratii pentru decorarea cuiburilor”

  1. Pingback: Bloggerii se muta? - CristianManea.eu - BLOGGER universal
  2. Pingback: Seria #CuibulDorului – Omleta de pe perete - Dor de Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.