N-am fost niciodata pasionata de flori si mi-ar fi destul de teama de ganganiile care si-ar face autostrada pe mobilierul meu outdoor, asa ca niciodata n-am stat sa visez cu ochii deschisi la o curte. Dar gandul la un caine zvapaiat care ar alerga intr-o curte verde crud si apoi s-ar cuibari langa mine, in timp ce-as citi ceva intr-un hamac…pe asta n-as putea s-o refuz. Asa ca atunci cand am ajuns la evenimentul lansarii noii colectii de mobilier de gradina Jysk de la Atelier Florens, m-am imaginat in palcul meu de verdeata, strigand un Corgi: „Ines, nu pe decoratiunea mea cu Smile. Hai, mai Ines!”

O gradina moderna

Daca as avea o curte, cel mai probabil ar fi o gradina moderna, cu mobilier minimalist, in culori neutre, cu accente cromatice intense sustinute de perne decorative. Mobilierul modular Bastrup din noua colectie Jysk mi-a placut foarte mult, pentru ca astfel as putea sa organizez spatiul in functie de ocazie. Cand as fi singura, n-as folosi decat masuta de cafea si-n rest, as sta cocotata in hamacul boem ivoire cu franjuri sau pe un sezlong natur, sprijinita de o perna mare, cu motive indiene.

O gradina boema

Daca as fi avut o curte atunci cand eram adolescenta, mi-as fi implinit dorinta de-a avea un girls’ party intr-un cort micut, tot ivoire, ce seamana cu palaria ascutita a unei vrajitoare. Mi-as fi pus ghirlande de luminite in jurul lor si multe perne de gradina si decoratiuni din lemn ce ilustreaza cuvinte cu vibe pozitiv. In jur ar fi fost felinare colorate iar noi am fi imbracate boho, ca si cum ne-am pregati de Coachella.

O gradina inflorata

Mi-ar placea s-o vad pe mama cu niste manusi de gradina papusind niste ghivece cu flori colorate pana cand le-ar face frumoase, cu o stropitoare de otel galvanizat intr-un colt. Florile ei ar fi de un lila delicat sau un rosu stacojiu ori de un roz turbat si ar umple curtea de veselie in colivii, ghivece terestre sau suspendate. Eu m-as plange ca as prefera o gradina exotica, cu arbori luxurianti si un robinet de sticla enorm, pe care sa-l umplu cu limonada si apoi sa beau cu mama in gradina, in borcanele cu capace colorate. Iar mama mi-ar spune: “Iar te-ai uitat la prea mult Narcos.”

Eheee, ce m-am intins la visat si cainele meu imaginar Ines a luat-o la sanatoasa si acum isi face nevoile si pe decoratiunea cu „Home”. E ok, cea cu „Dream” e intacta si sta bine in centrul reveriilor mele, inspirate de noua colectie de gradina Jysk si reducerile lui tentante.

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.