Acum 3 saptamani, am primit o mandrete de cos de picnic de la Staropramen, caci fusese Ziua Picnicului iar ei puncteaza bine ocaziile de iesit la iarba verde precum Jazz in the Park la Cluj sau festivaluri de mancare stradala la Bucuresti. Mi-am promis mie ca voi iesi cu noul chirias la un pranz in aer liber cu prima ocazie. Mititelul a asteptat cuminte in dulap.

A trecut o saptamana. Busu a fost mai inversunat ca Cersei cand mi-a zis ca e naspa vremea la final de saptamana. A venit si-al doilea weekend. Busu tot vesti proaste mi-a dat. Mai ca mi-era sa organizez picnicul acasa, langa structura de fier. In al treilea weekend, m-am uitat la horoscop in loc de vreme. Zicea ca-mi merge bine in ziua aia. Si-am iesit cu cosul-valiza de picnic la Mogosoaia, alaturi de bloggeritele mele preferate, Gabi si Simona.

Picnic la Mogosoaia

Vremea a tinut cu noi cat a putut. Pregatisem fiecare bunatati pentru iesirea la Mogosoaia. Eu am luat croissante simple, le-am umplut cu sunca si cascaval, le-am legat cu foaie de copt si o sfoara ca sa nu se dezmembreze si sa fie mai usor de tinut in mana. Si, bineinteles, berea Staropramen. Si voila! Gabi a pregatit niste frigarui dulci: bucati de banane si ananas cu clatite pufoase americane la margini sau banane imbracate in clatite si trase tot in teapa. O bunatate! Simona a preparat specialitatea ei: limonada cu o gramada de fructe intregi dar si cu busuioc in sticle pe care, recunosc, nu voi invata niciodata sa le deschid si sa le inchid.

Vremea s-a indurat de noi cat sa apucam sa ne pozam creatiile culinare, sa lansam Nume de cod, noul boardgame intrat in familia mea de jocuri, si sa ciugulim putin din delicii. Apoi a turnat. Dar nu-i bai, noi nu ne lasam cu una, cu doua si ne gandeam ca data viitoare, vom extinde meniul.

Idei de extins meniul de picnic

  1. Prajituuuri 2. Fructe 3. Mancare

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.