Daca ar trebui sa rezum calatoria de Anul Nou in Germania, ar fi ceva de genul: „Ieeeei. Vruuuuum-vruuuum. Cioc-cioc. Cioc-cioc.Cioc-Cioc.Tzaaar.Of. Pf.Vrum-vrum. Zzzzzz.” N-ai inteles nimic? Hai sa incercam cu emoji. Sau fie, iti explic pe graiul romanesc, mai profitam inainte ca romgleza sa devina limba oficiala.

Hotel dragut…

Printr-o intamplare fericita, am transformat Revelionul in Germania intr-o traditie si iata-ne si la finalul lui 2017 intr-un orasel din Bavaria, ajunsi dupa 2 zile de vrum-vrum. Acum te-ai prins. Ei bine, unde intervine cioc-ciocul isteric? Stai asa.

Rezervasem de acasa un hotel cu specific bavarez pe Booking, situat intr-un satuc pe care-l botezasem „Martipan” din motive de impleticeala de limba. Dupa atatea ore de fataiala in masina, ne-am cazat la hotel cu viteza vantului si a gandului, caci nitica motaiala era musai inainte de revederea cu cei cu care urma sa ne intalnim in Germania. Iar treaba a stat in felul urmator: hotelul era impartit intr-o aripa veche si o aripa noua, facuta dupa chipul si asemanarea vreunui distins cu servieta. Eu cu tizul lui Eminescu ne-am cazat in aripa veche, celalalt cuplu in aripa noua. Si dusi am fost.

…pacat ca e inchis

Dorul se alina cu imbratisari si schimb de noutati, asa ca nimeni nu s-a mirat cand se facuse ceasul  1 noaptea cand ne-am intors din vizita. Rupti de somn, ce sa vezi? Luminile stinse, receptia incuiata, nici tipenie de om in fata hotelului nostru. Ne-am invartit prin jurul hotelului pana am ajuns la 3 concluzii:

  1. Aripa noua era deschisa.
  2. Aripa veche era incuiata.
  3. Aripa noua si aripa veche nu comunicau intre ele.

Ne-am refugiat toti in camera celuilalt cuplu si am inceput sa dam telefoane, sa trimitem mesaje si sa incercam, din cand in cand, diverse usi. Nici pana la ora asta, nu ne-a raspuns nimeni la mesajele trimise. Asa ca, resemnati, pe la vreo 2 jumate am decis sa ne chircim toti 4 in pat si sa lasam pe maine beleaua. Ne-am bucurat ca nu a fost si mai rau si ca macar colegii nostri de calatorie ne-au primit cu bratele deschise. Dar n-am reusit sa dormim si pe la 3 si ceva, am chemat un taxi.

Sleep, sleep

Taximetristul era, evident, un imigrant si nu vorbea engleza. Rupea cateva vorbe si ne-a fost foarte greu sa comunicam cu el. I-am spus in engleza ca voiam un hotel cu camere libere. Parea foarte sceptic sau nu intelesese. I-am spus ca vrem sa ajungem la un hotel apropiat. Ne-a zis ceva de genul ca nu sunt apropiate.

Intr-un final, tizul lui Eminescu i-a spus „sleep, sleep” pe un ton epuizat si taximetristul parca s-a trezit din somn. „Aaaa, sleep?” si cat ai zice “vai de neuronii mei”, ne-a dus la un hotel invecinat, unde am gasit si camera libera. Ne-am precipitat ca niste copii in camera goala si am zacut intr-un somn neintrerupt pana a doua zi la 11.

Explicatia Landgasthof Nagerl

Cand ne-am intors a doua zi la hotel, explicatiile fusesera deja date colegilor nostri de calatorie:

  • Scrie pe Booking la informatii despre hotel ca se inchide la ora 9 seara, de ce n-am citit?
  • Cheia de la camera noastra descuia una dintre usile de afara de la aripa veche, insa tizul lui Eminescu o incercase si cum nu se descuiase din prima, s-a gandit sa nu darame totusi hotelul; era genul de usa care se descuie dintr-a 4-a;

Si asa si-au luat mana de pe noi. Nici scuze, nici pareri de rau, ba chiar am mai avut si alte neplaceri:

  • Intr-o tura a receptiei, ni s-a spus ca micul dejun se poate plati la finalul calatoriei iar intr-o alta tura ni s-a reprosat cu furie ca micul dejun trebuia platit la inceputul sederii;
  • Cand am platit micul dejun, a incasat unul in plus dar dupa ce i-am facut observatie, receptionista s-a facut ca ploua, pastrandu-si nervii cu care ne tratase;
  • Nimeni nu ne-a raspuns la niciun mesaj din noaptea fatidica nici pana astazi;

Asa ca va urez mult succes cu urmatoare voastra sedere si multa grija. Unii se culca cu gainile si se trezesc cu draci.

 

Comments

comments

One thought on “Hotel de pus pe lista neagra – ultima patanie din Germania”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.