Recunosc ca nu sunt cea mai eco persoana (consum plastic multicel), dar incerc sa bifez cateva reguli de bun-simt privind consumul de lumina si de apa si pastrarea unui mediu curat. Iar faptul ca am o prietena care isi dedica viata acestei cauze cumva ma gadila la constiinta mai mult decat pe-un om ce nu poseda una bucata Irina.

Asa ca mi-a atras atentia HartaReciclarii.ro, o pagina dedicata educatiei populatiei ce prezinta calatoria gunoaielor in natura. Hei, doar e blog de calatorie, nu? Cred ca merita sa arunci si tu o privire pe Harta Reciclarii. Sau doua, nu se supara nimeni.

Harta Reciclarii

Intra si afla:

  1. Cum se colecteaza deseurile;
  2. Obiecte care credeai ca se recicleaza si…teapa!
  3. Cum se recicleaza uleiul alimentar uzat;
  4. Ce inseamna economie circulara;
  5. Pasii pentru reducerea deseurilor;

Si, mai ales, pe pagina asta am gasit o harta in continua updatare ce afiseaza punctele de reciclare pentru mai multe tipuri de gunoaie:
https://localizare.hartareciclarii.ro/

Harta Reciclarii este accesibila atat de pe dispozitive mobile (smartphones si tablete), cat si pe laptopuri si desktop-uri. Aceasta aplicatie web-based – accesibila la adresa www.hartareciclarii.ro – permite utilizatorilor sa localizeze punctele unde pot duce deseurile reciclabile colectate separat, dar include si o componenta interactiva, de user generated content, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea sa contribuie la baza de date a hartii prin adaugarea de noi puncte de colectare selectiva – dacă acestea nu exista deja, sau prin revizuirea celor deja existente, dacă descrierea lor nu este conforma cu realitatea.

Platforma Harta Reciclarii este un proiect al Asociatiei ViitorPlus, dezvoltat in parteneriat cu compania Coca-Cola HBC Romania, fiind inclus in campania de educatie pentru colectare selectiva Dupa Noi, strangem tot noi. Totodata, Harta Reciclarii beneficiază de sustinerea Ministerului Mediului si are o componenta educativa si in afara mediului virtual, finantata prin fonduri europene in cadrul proiectului “No planet B”.

Si pentru ca blogul meu e dedicat calatoriilor, te las cu o calatorie…mai putin obisnuita:

sursa foto: Unsplash

Comments

comments

One thought on “Harta Reciclarii – pagina care elimina varianta “nu stiu””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.