Carnatul de mai sus suna ca un titlu nobilizar fandosit, insa ceea ce s-a intamplat aseara a fost departe de a fi pretentios si protocolar. A semanat mai mult cu petrecerile alea de Halloween din liceu care se lasa cu poze nebune si un film de groaza vazut in grup, ca sa mai estompezi din frica. Asa ca ce sa faci? N-ai ce sa faci. Decat sa termini articolul asta despre Ouija, daca tot te-ai apucat.

Sala VIP si Halloween Party

Cinema City si RanEvents au pus de-un party cu props-uri creepy in nou lansata sala VIP de la Cinema City, din Park Lake. Daca tine cu tine buzunarul, sa stii ca experienta e faina. Ajuns in lobby-ul salilor de cinema VIP, ai la discretie tot felu’ de preparate culinare gustoase. Printre care pizza si paste cu ce sos vrei tu (zic si eu ce imi place mie, da-s mai multe), dar si nachos cu sos de branza, popcorn sau deserturi. Poti sa faci refill la sucuri, si daca te tine obrazul sa iesi in timpul filmului, poti sa te servesti si cu d-ale gurii de cate ori simti nevoia. Asta vei gasi mereu in lobby, noi am avut norocul sa ajungem la un eveniment unde si props-urile erau prezente, asa ca nu te speria de decorul halloween-inian, ca e temporar.

Cum a fost experienta Ouija pe un fotoliu pe care-l puteai regla cum vor muschii tai (de la picioare si ai spatelui)? Infricosatoare, asa cum sade bine unui film de groaza, si acum permite-mi sa raportez

Ouija

Ouija este un joc ce faciliteaza comunicarea cu spiritele celor apusi, despre care multe filme s-au turnat si putini rostesc cuvantul cu relaxarea cu care silabisesc „cio-co-la-ta”. Asa ca atunci cand este achizitionat de o vaduva cu 2 copii care se ocupa cu interpretarea semnelor celor apusi/spiritism, lucrurile incep sa devina periculoase.

Mezina familiei se dovedeste a fi adevaratul talent din familie in ceea ce priveste comunicarea cu mortii, insa spiritele cu care credeau ca ea comunica se dovedesc a fi ale altor persoane iar personajele descopera faptul ca in casa lor se petrecusera lucruri grotesti.

Cum mi s-a parut Ouija?

Apreciez intotdeauna atmosfera retro iar trimiterea la tentativele de a trimite oameni pe Luna este un element care da autenticitate vremurilor in care are loc actiunea filmului. Cu toate acestea, accentul cade pe efectele creepy ale peliculei, si mai putin pe poveste. Povestea nu te da pe spate, dar scenele de groaza da (mai ales atunci cand fotoliul chiar te poate da pe spate).

Interpretarea personajului principal, Doris, mi s-a parut grozava pentru o fetita atat de mica (Lulu Wilson) si chiar e usor sa faci un copil sa para creepy (mie personal, filmele de groaza cu copii mi se par cele mai infricosatoare), Lulu Wilson chiar isi face treaba. Mai ales atunci cand o vezi catarata pe pereti, cu ochii albi.

Vizionare placuta…sau infricosatoare!

O ultima observatie inainte: la cinema, filmul Ouija ruleaza din 28 octombrie si este distribuit de Ro Image, insa daca vrei sa arunci pe net o privire asupra lui, cauta-l Ouija: Origin of Evil, ca e plin online-ul de filme Ouija.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.