Centrul Vechi e alegerea clasica a bucuresteanului care ar bea o bere, ar manca o coasta sau s-ar zbengui nitel la ceas de seara, la raspantie de drumuri. Mai nou, locsorul ar putea deveni si top of mind al bucuresteanului (si al turistului) cu chef de putina adrenalina. Si asta pentru ca vis-a-vis de Food Hood, intr-un container modern ce prevesteste o experienta futurista, s-a amenajat pana in noiembrie cel putin, Gateway VR Studio. Noroc ca locatia permanenta din Fabrica, well…e permanenta.

Gateway VR Studio

Poate ca ai avut ocazia sa testezi experienta VR, poate chiar ai cumparat de pe OLX o pereche de ochelari sa te uiti apoi pe YouTube in 3D. In orice caz, Gateway VR Studio e next level ca varietate de experiente, asistenta si proximitate. Practic, la buza kilometrului 0, poti pierde o jumatate de ceas sau chiar o ora testand shootere cu zombie, scriind si desenand in mijlocul universului, descoperind locuri din lume sau chiar aruncandu-te in gol, cu promisiunea ca nu vei sfarsi ca frumuselul din Me before you.

Studio-ul pop-up este pe Strada Selari din Centrul Vechi iar locatia permanenta se gaseste in Club Fabrica, strada 11 iunie numarul 50, ambele deschise pana pe la 10. In functie de cat ai chef/curaj sa experimentezi, 30 de minute costa 45 de lei si o ora 75 lei, pentru o singura persoana. Pentru o experienta de grup, poti inchiria studio-ul pentru o ora cu 300 de lei iar echipa si echipamentele sunt mobile, cand vine vorba de evenimente si paranghelii futuriste.

Experienta mea la Gateway VR Studio

Ma bucur ca am avut ocazia (pe numele ei, Iunieta) sa ajung la deschiderea pop-up studio-ului de pe Selari. Asa am reusit sa iau pulsul evenimentului si sa ma conving de ambianta faina, cu cele 2 tabere: curajosii si cei mai putini curajosi. E amuzant ca, in majoritatea cazurilor, dupa consumarea experientei, cele doua tabere se unifica in indrazneala si se intorc din studio cu gura pana la urechi.

Concluzia mea este ca experienta VR e undeva intre divertisment si terapie, dar clar ceva ce poate da dependenta. Chiar vorbeam cu colegii de distractie ca exista anumite elemente din jocuri realizate special pentru a te puna fata in fata cu o fobie. Spre exemplu, prietena mea Pufarina ne-a povestit ca s-a speriat cumplit cand un paianjen gigantic s-a urcat pe ea iar prietena mea Simona s-a plans de dificultatea de a lua decizia sa sara in gol de pe o cladire extrem de inalta. Sunt convinsa ca astfel de experiente repetate pot actiona ca o terapie, lucru confirmat de cabinete de psihologie care deja folosesc treaba asta.

E super distractiv sa treci pragul imaginatiei si sa zbori, sa cazi in gol, sa te lupti cu monstri sau sa te plimbi prin lume fara niciun risc. Dar chiar daca mintea ta iti spune ca esti integrat intr-o poveste, grafica este atat de realist realizata, incat parca nu-ti vine sa crezi. De exemplu, si eu m-am lovit de teama de a sari in gol, asa ca cea care ma asista in experienta mea virtuala a trebuit sa ma tina de mana. Promit insa ca data viitoare am sa fiu mai curajoasa.

Adevarul e ca treaba asta cu VR nici nu trebuie dezvoltata asa de mult ca strici surpriza omului si oricum nu poti exprima in cuvinte cat e de tare. Asa ca am sarit spre alte task-uri si te incurajez s-o incerci si tu.

 

Comments

comments

One thought on “Gateway VR Studio – cand distractia e la limita dintre divertisment si terapie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.