Subiectul interzicerii fumatului, recunosc, nu ma priveste decat in calitate de beneficiar, dar tot mi-a provocat cateva ganduri de nefumator mai filosofice nitel. Am incercat si eu sa fumez cand eram mai verde, dar n-a reusit dracul sa ma lege de pachetul de tigari. Dar uite acum valva mare iar fiecare se gandeste la ce-l doare.

Ganduri de nefumator

Ca nefumatoare, da, nu mor de placere cand cineva imi fumeaza-n ochi de incep sa lacrimez mai ceva ca icoanele facatoare de minuni. Si mi se pare normal ca intr-un restaurant sa o lase mai moale lumea cu fumatul ca, de cele mai multe ori, zonele de fumatori nu sunt asa de bine delimitate si-mi ajunge fumul direct in farfuria mea cu bunataturi.

Acum, inteleg si partea sociala a fumatului si ma gandesc ca poate urmeaza sa fim impartiti in factiuni, ca-n Divergent, fumatorii populari si nefumatorii mai nerd asa. Sunt gata sa mi-o asum ca la cat sunt de friguroasa, slabe sanse sa ies la racoare dupa un fumator, doar pentru companie. Noroc ca in casa, nici nu mai ai voie sa deschizi geamul la balcon, cand fumezi, asa ca racoarea e scoasa din joc.

Dar care-i faza cu ciocolata?

Mai, mi-a atras atentia o observatie dintr-un articol in care se motiva legea fumatului: cica in Romania, 4 oameni mori la fiecare ora din cauza fumatului iar 50% din fumatorii care nu renunta acum vor muri din cauze relationate acestui viciu.

Si cu cateva ganduri de nefumator roind in capul meu, m-a lovit o idee: daca statistica asta a determinat legea anti-fumat, oare cum arata statistica mancatorilor cronici de dulciuri? Nu cumva sa dea vreo lege asemanatoare care sa interzica sfantul baton de ciocolata te miri pe unde…

Zaharul determina dependenta. Asta-i o certitudine. In afara celebrului diabet si a supraponderabilitatii, zaharul se asociaza si cu Alzheimer, denumit provizoriu si „diabet de tip 3”. Si cum n-am gasit o statistica despre morti zi zahar (decat retete de coliva, ca singura legatura), am sa las doar asta aici.

Si cu vinovatia unui copil care copiaza dar care urmareste profesoara cum il prinde pe un altul ce copiaza, raman cu-n sentiment de “solidaritate viciata”.

Concluzia

Recunosc ca mi se pare la fel de grav sa consumi zahar in cantitatea in care consumi tigari si ca dependent, te enerveaza la culme sa ti se interzica ceva legat de viciul tau, caci stii ca te omoara, dar o face pe propria raspundere.

Pana cand are sa-mi vina si mie randul la smiorcaiala cauzata de interzicerea ciocolatei, tine-te tare, fumatorule, si modereaza consumul ala, prin concentrarea pe alte vicii, vorba trupei Vunk.

PS, dupa comentariul lui Emil: Da, evident ca legea e data pentru ca fumatul afecteaza si pe altii din jur, nu doar pe tine, asa ca momentan I’m safe cu ciocolata.

sursa foto: tumblr.com

 

 

Comments

comments

One thought on “Ganduri de nefumator: Orice ati face, nu interziceti CIOCOLATA!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.