• Actori: Florin Piersic Junior
  • Text: Florin Piersic Junior
  • Regie: Florin Piersic Junior
  • Teatru: Godot
  • Durata: 90 minute

Florin Piersic Junior o ia razna. De 13 ori. La Godot. De fiecare data, la fel de credibil. De fiecare data, la fel de usor de empatizat cu personajul pe care-l interpreteaza. Florin Piersic Junior pune in scena 13 reprezentanti ai societatii romanesti, unul mai recognoscibil decat celalalt prin defectele sale, iar singurul lucru ce pare sa uneasca cei 13 oameni este piticul de gradina cu pipa.

Freak Show cu Florin Piersic Jr.

Dupa succesul din 2002 cu piesa „Sex Drugs and Rock and Roll” ce i-a adus premiul UNITER pentru cel mai bun actor al anului, il poti vedea pe marele actor, cu-n talent la fel de remarcabil ca al tatalui sau, intr-un spectacol fresh, dramatic si amuzant in acelasi timp, prin faptul ca e 1:1 cu realitatea, Freak Show.

Desi fiecare monolog pare sa aduca un alt om in scena si toti, doamne, toti veritabili in nebunia si amaraciunea lor, cu siguranta vei sorbi replicile unuia special, unuia dintre toti. Pe mine m-a cucerit personajul Ghiosel, pensionarul care a comandat prin teleshopping piticul de gradina cu pipa care a ajuns acasa cu pipa sparta. Inflexiunile vocii actorului sunt atat de savuroase precum povestea pensionarului care nu are gradina, insa in singuratatea sa de pensionar burlac ce invita centraliste acasa, se multumeste cu prezenta unui bibelou ceramic care sa-i serveasca drept companie la tigara din balcon.

Situatia critica a fiecarui personaj, imbinata cu inconstienta acestuia asupra propriei perspective, iti produc o stare ciudata, similara cu cea a stewardesei din ultima poveste a spectacolului: nu-ti poti sterge zambetul de pe fata, desi ochii par a-ti lacrima. Realitatea are uneori darul sa creeze cele mai contrastante stari iar cand acestea sunt puse laolalta in mod concentrat intr-un spectacol jucat cu sufletul, atunci seara va fi, cu siguranta, de neuitat. Mai ales cand a debutat interesant.

As mai adauga ca e piesa care mi-a dat curaj sa experimentez si alte one-man show-uri, caci impresia a fost una buna iar in fata mea, statea un cuplu ce se lauda ca nu e la prima vizionare a acestui spectacol, dar nu reusesc sa se sature.

Freak Show, cu Florin Piersic Jr., pitici de gradina cu pipa, sacou auriu, sceptru in forma de cobra, ochelari verzi cu luminite, guma de mestecat deja mestecata ce atarna pe podea si 13 personaje bine delimitate intre ele, care-i ofera lui Florin reputatia unui actor de milioane. Chapeau!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.