E amuzant sa te uiti in urma si sa-ti dai seama cat de multe lucruri se schimba in viata ta si tu concomitent cu ele. Daca acum 2 ani, ziceam ca mie nu-mi trebuie sa locuiesc singura caci eu si responsabilitatile casnice avem o relatie complicata, uite-ma acum jongland cu facturile. Si cam asa cu toate aspectele vietii mele, de la ura la iubirea pentru salata de ciuperci cu maioneza pana la ura si din nou iubirea pentru lenjeria de pat cu imprimeu. Ma intreb daca voi ajunge vreodata sa iubesc perdelele.

Una dintre putinele constante din viata mea, una care nu s-a clintit catusi de putin in favoarea tolerantei a fost fobia de insecte, atat de puternica incat nu-mi pot stapani tipatul atunci cand nimeresc in acelasi loc univers cu ei.

Fobia de insecte – victime colaterale

Istoria mea cu gandacii seamana putin cu cea a celor doua razboaie mondiale, cu diferenta ca eu dadeam ordinul de atac si o alta persoana executa in locul meu, caci eu sunt in stare sa vomit si sa dardai de frica (deci sa nu te puna sfantul sa faci o gluma proasta), doar apropiindu-ma de scarboseniile pamantului. La categoria asta includ si fluturii.

Fobia de insecte m-a determinat sa-mi chinui si prietenii. Cateva episoade din istoria recenta:

  • „Diana, ce spui de o excursie cu cortul? Ar fi o premiera pentru tine. / Incalca ordinul de restrictie de 200 m fata de greieri si lacuste. Nici gand.”
  • „Diana, da’ de ce stai in usa? Toata petrecerea e in centrul camerei. / Nu stii niciodata cand sare plosnita aia refugiata pe lustra. Nici aia adormita pe perdea.”
  • „Diana, de ce nu mergi in Delta vara? / Pentru ca tantarii au o adevarata pasiune pentru mine.”

Solutii impotriva insectelor, in Cuibul Dorului

Printre primele lucruri pe care le-am achizitionat pentru Cuibul Dorului au fost plasele de insecte de la fereastra, rabatabile dar trase in jos si prinse de-a pururea, pentru protectie. Iar integritatea lor e unul dintre motivele pentru care pisica mea de-o viata e pisica mea in sistem remote, la mama.

De sarbatori, am avut musafiri fumatori care au avut tendinta sa traga plasa ca sa iasa fumul mai usor. Iar s-a manifestat fobia de insecte. Sa-ti marturisesc cu ce graba m-am azvarlit spre ei, sa-i rog sa mentina plasa inchisa, ca prefer fum decat lighioane cu 12 picioare?

In ciuda faptului ca m-am baricadat cu plasa, acasa am si o colectie intreaga impotriva daunatorilor, de la chestii pentru muste pana la insecticide comune. Daca esti in cautarea unui aparat impotriva insectelor, cel mai probabil gasesti unul potrivit pentru tine pe pagina anexata. De altfel, vine acus vara si ma gandesc sa-mi cumpar si un aparat anti tantari, ca na, n-oi petrece tot sezonul incuiata in casa.

Tu cum te protejezi fata de lighioanele pamantului?

 

 

Comments

comments

One thought on “Seria #CuibulDorului – fobia de insecte m-a facut sa ma baricadez”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.