Mai putin cuminti decat Cumintenia Pamantului dar cinstind tot talentul lui Brancusi, Statuile Vivante din cadrul unui Festival International de Statui Vivante (editia 6, acces gratuit), vor aduce in Bucuresti, intre 16-20 iunie, amintirea marelui sculptor prin 2 ipostaze – artistul in atelierul sau din Paris si Rugaciune, una din operele sale.

Pe langa cele doua, alte 38 vor colora Gradina Casei Cesianu in Noaptea Statuilor Vivante, incepand cu ora 20, pe 16 iunie. Statuile Vivante isi vor expune apoi arta in Parcul Crangasi (17-18 iunie) si in Parcul Al. I. Cuza (19-20 iunie).  

Si de parca treaba asta nu ar fi suficient de interesanta pentru fotografi si curiosi, bonusul este un Instameet pe 16 iunie, la Casa Cesianu, de pe Calea Victoriei. Fotografiile de acolo, postate cu hashtag-ul #statuivivante intre 16-19 iunie, vor intra in cursa pentru 50 de euro.

Eu si statuile vivante

Statui Vivante, va iubesc! Si va fotografiez pe unde va prind, asa ca sub nicio forma, n-am sa ratez cele 40 de ipostaze pe care Teatrul Masca le promite. Dintre preferatele mele:

  • Alien vs. Predator – Barcelona – n-am reusit sa-mi calmez creierul, repetandu-i ca e doar o gluma, si atunci cand extraterestrul mi-a atins gatul, am strigat ca din gura de sarpe;
  • Personaje ale lui Dali – Barcelona – doamna a fost suficient de amabila cat sa-mi ofere eventaiul

Ce statui vivante as vrea sa fotografiez la Festivalul International de Statui Vivante

In afara statuilor dedicate lui Brancusi, nu stiu ce vom gasi la cele 3 evenimente din festival. Dar eu m-am gandit ce fel de statui mi-ar placea sa surprind acolo:

  • Statui Vivante si Votante – daca mortii se scoala din cimitir mai vioi ca monstrii din videoclipul Thriller cand vine vorba de vot, apoi statuile de ce n-ar putea sa se inscrie pe lista de votanti?
  • Statui Vivante si Magice – dar nu genul de magie prin care iti dispare portofelul; mai degraba zburatoare si sa dam o fuga pana pe Luna si inapoi;
  • Statui Vivante si artistice – sunt cele pe care le voi gasi, cel mai probabil, acolo: statuile care cintesc arta contemporana pentru ca ele insele sunt parte din ea, genul de statui care ti-au facut ziua mai buna doar pentru ca le-ai vazut si care ofera frumusete unui oras gri, cu oameni gri, in ajun de Capitala Europeana (sau nu chiar);

Asa ca nu-mi ramane de adaugat decat ca ne vedem acolo! O sa fiu roscata care incearca sa stea nemiscata, imitand statuile vivante, dar care va sfarsi prabusindu-se zgomotos si-apoi va spune ca asta era miscarea statuii pe care o imita.

Comments

comments

2 thoughts on “Festivalul International de Statui Vivante – ce mi-ar placea sa faca”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.