extraordinary women

Atata timp am stat in casa ca intr-un cocon, ca abia mai stiu sa folosesc rujul. Dar azi a fost ocazie de papuseala si de schimbat de vibe. Ca tare-mi place sa fiu food copywriter de capu’ meu, dar uneori freelancingu’ asta solitar te face cu caputu’. Asa ca azi am deschis raftul ala inchis de dinainte de pandemie si am plecat la Extraordinary Women by Biz.

Si a fost super fain – o atmosfera empowering de girl power, sustinuta in special de femei cu functii inalte in companii din domenii dominate de barbati sau considerate cam anoste pentru noi: banking, tech sau mobilier, la pachet si cu profesoare din sistemul universitar, specializate tot in teme tehnice. Ce sa mai, o adevarata provocare, dar una care vine la pachet cu inspiratie si energie, fix mixul de care aveam nevoie.

Au fost 5 momente care mi-au placut in mod special la evenimentul asta:

1. “Cum e sa fii femeie antreprenor?” a intrebat Marta Usurelu, organizatoarea si moderatoarea evenimentului. “La fel cum e sa fii barbat antreprenor”, a raspuns Anca Ungureanu, Marketing & Communication Director, UniCreditBank. Si de acolo a plecat o discutie chill despre nevoia de a renunta la a face diferentieri pe baza de gen, atata timp cat o functie presupune aceleasi abilitati si task-uri si pentru o femeie, si pentru un barbat. Iar Anca a povestit cu naturalete despre faptul ca a avut norocul sa aiba mereu sefi misto, care au ajutat-o sa se dezvolte in cariere pe principii de meritocratie si atat.

2. “In timpul unui incendiu in padure, toate animalele au intrat in panica, disperate ca vor pierde mancare, adapost si resursele pentru a-si creste puii. Doar o pasare a depasit momentul si a inceput sa care in cioc stropi de apa de la un lac din apropiere. Celelalte animale au inceput sa rada de ea. Ce mare impact avea turnand un strop de apa peste flacari? La care pasarea le-a spus ca macar ea face tot ce tine de ea” a fost povestea Marianei Vermeșan, Area Sales Manager, Avon. Ea a accentuat faptul ca uneori, ca femei, nu avem posibilitatea sa reusim pe moment, dar important e sa facem tot ce tine de noi. Iar asta se aduna. Si de multe ori, e suficient.

3. Camelia Sucu de la ClassIN a vorbit despre natura antreprenorului de a gasi oportunitati in momentele de criza. Si mi-a placut verva ei, vibe-ul acela grozav care ii completa replicile si-ti dadea incredere sa te apuci si tu de treburile la care visezi, chiar daca bate recesiunea la usa, in toamna. Pentru ca atunci e cea mai mare oportunitate de dezvoltare, spune ea. Si sper sa aiba dreptate, pentru ca eu chiar am prins gustul freelancingului si cred ca si copywriting-ului de food ii cam place de mine.

4. Elisabeta Moraru, Country Manager, Google România a punctat un lucru fain: N-ai ajuns unde iti doresti sa ajungi? Nu ai ajuns INCA. Si e important sa constientizezi acel “inca” si sa nu te demoralizezi la jumatatea drumului. Lucrurile se intampla in ritmul lor, dar efortul tau trebuie sa fie constant si rabdator pentru a-ti atinge obiectivele.

5. Marta Usurelu, personajul central al acestei intalniri intre femei, a avut un alt moment important, cand a spus ca e bine sa actionezi relaxat, dar relaxarea asta trebuie sa vina cu experienta, cu expertiza, cand stii foarte bine ce faci. Uneori, frica poate fi constructiva, te poate alerta asupra unor lucruri pe care, daca le-ai aborda prea relaxat, le-ai putea trata superficial sau mai putin responsabil.

All in all, e minunat cand se aduna un grup de femei puternice cu scopul de a da incredere altora, cu dorinta de a da mai departe suportul de care si ele au avut parte. Pentru ca majoritatea au spus ca fara echipa sau mentorii care au participat la reusita lor, n-ar fi fost aceleasi. Si cred ca e suficient sa ne gandim putin la propriile experiente, ca sa le dam dreptate. In acelasi timp, s-a mentionat cata nevoie este sa te alaturi unui grup cu aceleasi interese, cu aceleasi scopuri. De multe ori, prietenii sau familia, fara a avea intentii rele, nu te pot ajuta pe drumul tau spre independenta financiara.

Ma opresc aici inainte sa-mi taie microfonul. A fost o zi senina si o zi plina. Mai vreau!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.