Crede-ma, in poza asta, parul chiar imi statea ok

Lisabona e minunata (am dezvoltat mai mult aici) si are un aer boem de vacanta iar soarele ii zambeste tot timpul anului. Insa, daca ai ocazia, nu prinde radacini in capitala lusitana, si incepe a explora si zonele adiacente, daca timpul ti-o permite. Vrei ceva princiar si plin de imaginatie? Viziteaza Sintra, despre care am povestit in articolul asta. Vrei ceva salbatic si autentic? Hai in excursie la Cabo da Roca, ce inseamna nimic altceva decat capatul pamantului. Iti povestesc in cele ce urmeaza de ce.

Traiasca functia panoramica a telefonului

Excursie la Cabo da Roca – 5 motive sa-i dai bataie

  1. E cel mai vestic punct al Europei. Practic, aici se termina partea de pamant continentala. Si sentimentul ca esti la capatul lumii necesita o interjectie ardeleneasca. Iooooooooooi.
  2. E ocazia perfecta sa vezi oceanul. Vino sa faci cunostinta cu Oceanul Atlantic pe care nu ai cum sa-l descoperi, daca te rezumi la excursiile cu mare si soare din interiorul Europei. Poate ca intinderea de mare nu are un semn cu „ocean” pe ea, dar vantul care te ia pe sus o sa-ti dea de inteles ca nu esti la mare.
  3. Coasta de la Cabo da Roca e fantastica. As zice ca e o combinatie intre pasunile Scotiei, zona rurala a Romaniei si un far de la Mediterana. Practic, daca ar exista in dictionar o poza pentru cuvantul „salbatic”, as face o petitie d-aia online sa ataseze si o poza dintr-o excursie la Cabo da Roca.
  4. Hai s-o spunem p-aia dreapta. O sa faci o poza cu monumentul celui mai vestic punct continental european. Si asta o sa adune mai multe like-uri decat tramvaiul din Lisabona. Asta daca reusesti sa-ti tii parul sa nu mai fluture si iesi decent in poza. Suge burta!
  5. Pentru ca nu e drum direct spre Lisabona, vrand nevrand vei descoperi si alte meleaguri. Iti propun la venire sa alegi ruta Lisabona-Sintra si eventual sa te si opresti la Castelul Pena, si apoi sa iei autobuzul spre Cabo da Roca. La intoarcere, schimba peisajul si alege Cabo da Roca – Cascais – Lisabona.
Ce zici acum de parul meu? Macar mi-am facut poza cu monumentul celui mai vestic punct european continental.

Daca deja iti face cu ochiul o excursie la Cabo da Roca, las’ astea aici, sa-mi termin treaba de convingere. Cum ar zice nenea din Mortal Kombat: „Finish him”.

 

Descopera intreaga aventura

in articolele despre Sintra si Lisabona,

dar si in social media, pe Instagram si pe Facebook.

Stiu ca nu e cea mai draguta descriere, dar daca vezi ferestrele astea cat esti acolo, sa stii ca inauntru e si toaleta. Na, e salbaticie. Sa ne ajutam intre noi.
O priveliste buna pentru o copera a unui album pop.
Daca nu te impiedici de aici pana la far, bravo tie. Pietre sunt cu duiumul.
Ei, vreo diferenta intre mare si ocean?
Aici vin cam 3 autobuze burdusite cu turisti, pe ora.
Farul e prezent si pe magnetii din singurul magazin de suveniruri de pe coasta.
As putea sta sa admir privelistea intreaga zi. Dar nu ma lasa vantul.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.