De cate ori ai sfeclit-o intr-o situatie destul de importanta, cand te-a luat gura pe dinainte si-ai zis o grozavie? Hei, acum nu tre’ sa le numeri pe toate, ca nu mai termini de citit articolul. Dar ceea ce doream sa exprim e ca atunci cand o dai in bara prin cuvinte, nu-i asa ca ajungi sa te scoti cu-o figura inocenta, de nu o mai poti da la intors, dar macar o mai dregi cu puppy eyes? Tot comunicarea non-verbala te scoate.

Asa, si-n scris, poti sa aplici reteta. Tin minte ca la un moment dat, doream sa trimit un mesaj unei prietene despre un tip de care nu eram prea sigura c-as vrea sa-l cunosc mai bine. Si da, am trimis, din greseala, mesajul chiar lui. A urmat o ploaie de Emoji. Ce ploaie? O armata! In primul rand, erau emoji rusinati, urmand apoi cei care exprimau cuteness si culminand cu cacatelul. Ca na, ma bagasem bine in rahat.

Care-i treaba cu emoji?

Poate ca la noi, emoji se folosesc doar in astfel de situatii, cand reversi un milion de stari asupra unui om. Dar mie, prietenii care stau bine cu capatana imi spun ca ar trebui sa ma exteriorizez mai cu foc. Si d-asta ma gandesc ca emoji-urile astea poate ca ar merita o atentie mai mare si nu doar in situatii de criza.

Emoji sunt ideograme de origine japoneza, care-au aparut in comunicare dupa 1990 – simboluri grafice care exprima o anumita stare. Si nu, nu te gandi la emoticons, la acele smiley faces, caci sunt mult mai complexe. Gandeste-te, mai degraba la maimutica ce-si acopera fata sau la pistol. Sau, ok, mi s-a tiparit pe retina, la cacatelul cu ochi simpatic, care si-a gasit loc si pe tricouri.

Majoritatea smartphone-urilor vin echipate cu Emoji incorporate, fie pe Android, fie pe iOS (mai ales pe iOS, ca iPhone-ul le-a popularizat). Dar uite aici un mod de a le obtine, in caz ce nu vin mura-n gura: http://www.wikihow.com/Use-Emoji-on-Android.

Provocarea Emoji

Accepti o provocare? Ce spui ca azi sa incluzi in toate mesajele tale (SMS/Social Media) ideogramele astea nebunatice? Hai sa vedem cum nuanteaza conversatiile. Hai sa le oferim putina expresivitate si poate cine stie, trecem de limita smiley face-urilor.

Norocul e ca si cartela Vodafone te ajuta la treaba asta, pentru ca ofera 5 Gb net pentru 5 saptamani de valabilitate, folositi prin unitatile „Ce vrei tu”, cat si ca bonus. Consulta pagina dedicata cartelei Vodafone pentru detalii complete.

Asa ca…la o prima impresie, care emoji te…”emojioneaza” cel mai mult?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.