Ce mi-as dori de la urmatoarea mea casa? Sa fie mai babana, astfel incat sa-mi iau un animal care sa nu sufere de claustrofobie si care sa aiba propriul lui locsor cu posibilitate de etansare, pentru a elimina mirosurile litierei ;)) Dar momentan am o singura usa in casa mea asa ca ramane totul un vis frumos. In aceasta ambianta, mi-a atras atentia Casa EFdeN, casa solara a viitorului, unde nu doar ca pisicile mele imaginare ar putea sa se plimbe fara sa parcurga toata casa in 2 minute, dar ar putea beneficia de inovatiile unei case smart.

Casa EFdeN

O echipa de tineri vizionari si viitori arhitecţi, ingineri, urbanisti demonstreaza ca in Romania se pot realiza lucruri extraordinare prin munca si determinare. Ei sunt EFdeN, un ONG infiintat in 2012 care  promoveaza si proiecteaza casa viitorului, o casa sustenabila, o casa verde si inteligenta. Dar dincolo de asta, o casa mobila care se destructureaza usor si se reface ca un LEGO.

Acum echipa se pregateste de cea mai importanta competitie internatioanal de case solare. Desfasurata in Dubai, in luna noiembrie, competitia Solar Decathlon va reuni 16 echipe din 12 tari. Cu ajutorul primit de la 100 de companii si oameni de bine au reusit sa stranga mare parte din finantarea necesara. Vor muta o casa solara din Bucuresti in Dubai, unde o echipa de peste 30 de studenti o vor ridica in timp record pentru a-i demonstra utilitatea si capabilitatile sustenabile.

Sustine inovatia

Ambitia acestor tineri de a pune Romania pe harta inovatiei trebuie sustinuta. Eu m-am implicat intr-o campanie in care voi pune la dispozitie o postare pe blog unui brand, alaturi de o multime de alti bloggeri, pentru ca acesta sa contribuie la cauza EFdeN.

Insa poti sa te implici si tu.

Daca reprezinti o companie, poti contribui pentru viitorul verde al tarii, sa sustii astfel ideea inovatiei. Gandeste-te la asta pentru departamentul tau de CSR. Companiile pot face donatii fie pentru a sponsoriza un membru al echipei care va fi in Dubai in competitie, fie pentru a sustine intregul

proiect. Detalii sunt aici: https://efden.org/sustine-inovatia. Cei care vor sa ajunga mai repede la echipa EFdeN, pot lasa un mesaj privat si cineva va face legatura directa.

Daca ai un blog si vrei sa fii alaturi de echipa solara, poti sa te alaturi unui numar mare de bloggeri care deja au donat spatiu pe blogurile lor. Doneaza si tu un post si un banner pe blogul tau si impreuna putem sa  ajutam EFdeN. Vrem sa oferim o campanie la cheie unui brand care poate sa sustina cauza cu 10.000 euro. Detaliile sunt aici https://efden.org/blogosfera-sustine-efden-la-solar-decathlon/

La nivel individual, orice donatie e binevenita. Nicio suma nu este prea mica. Se poate dona usor prin cont PayPal sau cu cardul (via PayPal). De aici se poate dona foarte usor: https://efden.org/sustine-inovatia

In final, vreau sa mentionez ca il poti urmari pe Claudiu de la EFdeN direct din Dubai, unde va intra LIVE la TEDx Constanta pe 27 octombrie. Acolo iti va povesti mai multe despre acest proiect maret si daca eu nu te-am convins, poate o face el personal.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.