Draga romane, nu fac parte din nicio secta, dar ai un minut ca sa vorbim despre Bucuresti?

Caci de intrebi 2 americani nu prea umblati prin lume care este capitala Romaniei, unul iti va raspunde Budapesta iar celalalt te va intreba ce este Romania. Hai sa fim onesti, cam asta-i adevaratul nivel al informarii, cand vine vorba despre tara noastra.

Acum urmeaza sa iti dau 2 vesti despre asta:

  1. Poti contribui la intalnirea inevitabila dintre un american si un articol despre Bucuresti.
  2. Da, o sa te rog sa dai bani, ca sa se intample asta.

Cum pot afla americanii despre Romania

Pentru ca tastatura mea duce pana la 99 articole/saptamana, m-am gandit sa scriu si pentru altii, nu doar pentru mine. Asa ca m-am apucat sa scriu pentru Citinerary, o publicatie internationala cu profil turistic, care promoveaza (momentan) 7 orase: Amsterdam, Oslo, Rotterdam, Minneapolis, Montreal, Madrid si Bucuresti.

Cum face asta? Prin locuitorii fiecaruia dintre acestea. Spre exemplu, in Romania, suntem o mana de textangii care scriu despre cele mai faine locuri si evenimente din Bucuresti, cu accent pe oamenii din spate. Hashtag-ul #acitymadebypeople nu e intamplator. Prioritatea noastra este sa redam povestea romanului creativ, intreprinzator, vizionar si care duce-n carca viitorul.

Dar ce legatura are asta cu americanul care va descoperi Romania? Se face ca Citinerary cauta sa se extinda, in print, in toate orasele participante. Iar asta inseamna ca revistele care vorbesc si despre minunatiile Bucurestiului vor ajunge in mainile americanilor din Minneapolis, in mai putin de o luna.

Connor si Colleen, corespondentii americani, deja stiu care-i capitala Romaniei.

Ce pot afla americanii despre Romania

In paginile revistei create de Citinerary, vor exista 4 articole despre Bucuresti. Inca lucram la selectia acestora, asa ca inca ai timp sa ne influentezi decizia.

Stii vreun loc fain din Bucuresti? Cunosti pe cineva despre care ar merita sa stie toti americanii? Sa nu te sfiesti sa ne spui.

Unde e contributia ta la faptul ca vreo cateva zeci de americani vor afla mai multe despre Romania?

Kickstarter. Caci fara el nu se poate. Pe scurt, Citinerary a pornit o campanie de crowd funding, pentru a produce revistele in care se vor regasi articolele despre cele 7 orase. Contributia ta nu e tocmai ca si cum ai da niste bani si-apoi nu mai stii ce s-a ales de ei, ci e mai safe de atata: contributia ta inseamna pre-comanda revistei tale A city made by people Journal.

Partea buna e ca noi am inceput deja sa muncim la treaba asta caci Alexa, city captain Bucharest, Inversee si Interesting Times Bureau au filmat si-un video ce promoveaza Bucurestiul. Il impachetam si-l dam colegilor nostri din Minneapolis.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.