Ai grija sa ai totul in casa ta cea noua, cand iti vin musafirii

Casa noua, Cuibul Dorului. Primii invitati, emotii de zici ca dai Bacul la Musafirologie.
Cand ajung acasa, cu juma’ de ora inainte sa vina, imi dau seama ca nu am pahare de vin. Cum nu se poate sa iti primesti colegele din generala, care te stiu de-o viata si te-au vazut in toate situatiile posibile, cu niste pahare dodoloate fara picior, fugi la magazin.
 
Hopa paharele cu picior, semimaraton pana acasa, ajung cu 5 minute inainte de primul musafir. Victorie! Ne punem la masa, pregatisem wedges cu frigarui, noua mea specialitate (noroc cu Lidl-ul din fata blocului) si imi dau seama de un mic amanunt. Unul minor…nu aveam vin. Exact, am luat pahare de vin dar eu nu aveam vin in casa!
Trecand peste momentul de ratacire, care m-a portretizat probabil ca o dementa in devenire, am rezolvat si aceasta problema. Una din fete s-a oferit sa se duca pana in fata blocului sa ia rose. Victorie…din nou! Dar cum sa iti cunosti noii vecini, totusi?
Si-acum ce sa vezi?! Cand totul parea, in sfarsit, la locul lui si incepeam sa ma simt ca o gazda careia ii iese treaba, alta lipsa! Nu aveam desfacator de sticla de vin (hey, nu e ca si cum nu am nimic in bucatarie, am de la strecurator de ceai la rotita de taiat pizza).
P-ala nu stiam de unde sa-l mai scot asa ca tot fetele cu ideile lor bune: Diana, e timpul sa iti cunosti vecinii! Dar cum sa iti cunosti noii vecini? Si uite asa, cu una dintre fete pentru sustinere, m-am bagat in seama cu un cuplu care venea la etajul meu si am dat-o pe sleau, ca bombele de genul asta se arunca direct: “Buna seara, aveti cumva un desfacator de sticle de vin?”
Seara s-a incheiat cu bine, cu nimic altceva care sa lipseasca, cu poze de cand eram copii si cu desene din decembrie 2001. Si cu vin. In pahare de vin. Turnat din sticla de vin. Desfacuta cu un desfacator de vin. Oh, ce bine ca exista prieteni si vecini pe lumea asta!

Comments

comments

One thought on “Seria #CuibulDorului – Cum sa iti cunosti noii vecini”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.