De cand mi-am dat seama ca unul dintre scopurile mele in viata e sa calatoresc, viata mea a devenit mai usoara. La propriu. Pentru ca drumurile dese m-au invatat ca cel mai practic lucru e sa ai un bagaj mic si usor dupa tine, ca sa poti incheia circuitul intr-o tara straina fara hernie de disc. Asa am invatat cum sa impachetezi hainele in bagaj astfel incat sa ramana si loc de Primark.

Cum sa impachetezi hainele in bagaj

Exploateaza-ti pantofii

Fa-i sa munceasca pentru plimbarea printr-o tara straina pe care le-o oferi. Umple pantofii cu lenjerie, ciorapi sau accesorii mici. Dar nu inainte sa te asiguri ca sunt miros-free. N-ai vrea sa-ti miroasa esarfa a branza stricata. Si inainte sa-i pui in bagaj, nu uita sa-i acoperi, ca sa nu murdareasca hainele.

Tine-ti lantisoarele departe unul de cealalalt

Ca sa nu se incolaceasca si sa se innoade un lantisor in jurul celuilalt, ataseaza-le individual unui pai. Tu alegi daca eco sau din plastic. Astfel fiecare lantisor va sta drept si vei avea garantia ca nu se va rupe sau nu vei petrece fiecare dimineata de vacanta separand bijuterii siameze.

Realizeaza mai multe tinute cu un numitor comun

Imi venea sa spun “foloseste aceeasi fusta la mai multe bluze”. Dar de dragul catorva baieti care isi mai baga nasul pe acest blog si nu sunt scotieni, sa spunem “pantaloni” Sau ca sa nu ai 2 piese pentru fiecare zi, foloseste principiul economiei la haine si ia-ti o rochie pentru fiecare zi de vacanta. Asta daca nu te duci sa urci pe Vezuviu.

Depoziteaza-ti hainele pe dos

Se intampla sa se mai sparga ceva prin bagaj, cand ti-e lumea mai draga. Si chiar daca lichidul nu depaseste 100 ml, iti poate strica vacanta, daca-ti pateaza toate hainele pe care le ai cu tine. Pentru o sansa mai mica, pune-ti toate hainele pe dossi poate pata n-o sa fie asa vizibila. Sau vara plastic inainte sa pui capacul recipientelor, astfel incat sa fii mai sigur.

Pune-ti toate lichidele laolalta si impacheteaza-le intr-o haina

Stii cand iti spune la aeroport sa pui toate lichidele intr-o punga etans si s-o treci separat pe la vama? Fa-o nu doar de gura lor. Daca le asezi intr-o punga etans si pe ea impachetata intr-o haina sa reziste mai bine la impact, sansele sa te alegi cu pete in tot bagajul devin aproape nule.

Cam astea ar fi principalele trucuri pe care le folosesc eu despre cum sa impachetezi hainele in bagaj. Tu ce alte trucuri de calatorie ei?

sursa foto: Pinterest

Comments

comments

One thought on “Cum sa impachetezi hainele in bagaj. 5 idei inspirate.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.